Nove žrtve na Šri Lanki

Izvor: RTS, 22.Dec.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove žrtve na Šri Lanki

Najmanje 67 mrtvih u sukobu vojske sa Tamilskim tigrovima na severu Šri Lanke.

U sukobima između vojnika i pobunjenika blizu nezvanične prestonice Tamilskih tigrova Kilinoči na severu zemlje, poginulo je blizu sedamdeset ljudi, saopštila je vojska Šri Lanke.

Portparol vojske naveo je da je u sukobima stradalo ukupno deset vojnika i 57 boraca Tamilskih tigrova.

Vladine snage uspele su da u poslednjih nekoliko meseci preotmu značajne teritorije koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do tada kontrolisali Tamilski tigrovi, potisnuvši pobunjenike na malu teritoriju.

Najveće uporište koje još kontrolišu pobunjenici je grad Kilinoči, ali vlasti u Kolombu uveravaju javnost da će i taj grad ubrzo biti osvojen.

Kako su posle današnjih borbi komunikacije sa delom teritorija koje kontrolišu Tamilski tigrovi u prekidu, niko iz te organizacije nije mogao da potvrdi gubitke.

Tamilski tigrovi se od 1983. godine bore za nezavisnost dela teritorije na kojoj žive Tamili. U sukobima koji traju 25 godina život je izgubilo više od 70.000 ljudi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.