Izvor: B92, 29.Sep.1999, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove zrtve na Kosovu

Nedaleko od Kosovske Vitine danas je ubijen Milorad Nikolic, a njegov brat Sava je ranjen, saopstio je Crkveno-narodni odbor u Gnjilanu. Pripadnici KFOR-a preneli su tesko ranjenog Savu Nikolica u bolnicu u Sojevu, gde se lekari bore za njegov zivot, navodi se u saopstenju koje su agenciji Beta preneli radio-amateri iz okoline Gnjilana.

Portparol KFOR-a Rolan Lavoa izjavio je da je jedna 14-godisnja devojcica poginula, a da je jos cetvoro dece povredjeno je u eksploziji mine u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Djakovici u sredu. Lavoa je dodao da su vojnici medjunarodnih snaga u selu Durdevic u cetvrtak pronasli tela dva Albanca, koji su nestali 25. septembra. Prema recima portparola KFOR-a, i dalje se traga za dvojicom ucitelja srpske nacionalnosti, koji su nestali 28. septembra u okolini Urosevca. Zbog nestanka ucitelja Marka Stojanovica i Pauna Zivkovica, Srbi i dalje drze u blokadi mesto Strpce. Lavoa je saopstio i da je grupa Albanaca u sredu pretukla u Peci grupu Muslimana.

Specijalni izaslanik UN za Kosovo Denis Meknamara izjavio je da pokrajinu ocekuje jos jedna ostra zima i da ce hiljade ljudi biti primorane da obitavaju u satorima. On je na konferenciji za novinare upozorio oko 800.000 izbeglica da uprkos ocekivanjima, pre zime nece poceti masovna obnova kuca. Prema njegovim recima, UN i agencije ce obezbediti materijal za privremenu obnovu kuca za oko 350.000 ljudi, dok ce ostalih 300.000 do 400.000 cije su kuce potpuno unistene, morati da zimu provede kod rodjaka i prijatelja, u satorima ili drugde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.