Nove žrtve i jeziva razaranja u danu za nama VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 08.Okt.2020, 08:49

Nove žrtve i jeziva razaranja u danu za nama VIDEO/FOTO

Sukobljene jermenske i azerbejdžanske snage u borbi oko regije Nagorno-Karabaha i danas su vodile žestoke borbe.

Rakete su padale na prestonicu Nagorno-Karabaha - Stepanakertu, dok su lideri dve zaraćene strane izjavljivali da su spremni za prekid sukoba.

Razorena istorijska katedrala, ranjeni novinari, sin jermenskog premijera na prvoj liniji fronta, uništeno naoružanje, sve prisutniji zvuk sirene upozorenja... Samo su neke od scena koje su obeležile današnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dan.

U Stepanakertu prethodnu noć obeležio je niz eksplozija, a jermenski zvaničnici za napad optužuili su vojsku Azerbejdžana. U napadima je delimično oštećena infrastruktura zbog čega su delovi grada bili bez struje. Sirene upozorenja su se često čule u gradu.

Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je da je vojska nepriznate republike Nagorno-Karabah namamila azerbejdžansku vojsku u zamku u pravcu Džebraila i nanela im razorne udarce.

„Ideja karabaških komandanata je uspela - preduzeli su taktičke korake na jugu, ostavili koridor i tamo namamili vojni korpus Azerbejdžana. Bukvalno u ovim trenucima taj korpus prima razorne udarce“, rekao je on, a preneo RBK.

Informacije koje pružaju Jerevan i Baku suštinski se razlikuju.

Istog dana Alijev je saopštio da su azerbejdžanske oružane snage prethodno zauzele tri sela i niz strateških visoravni u zoni sukoba. Azerbejdžanski predsednik je istakao da njegovi vojnici napreduju u pravcu Džebraila, dok vojske Jermenije i Karabahu napuštaju tehniku i beže.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Azerbejdžanska armija GRANATIRALA konvoj oklopnih vozila jermenske vojske

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Okt.2020

Lideri dve zaraćene strane izjavljuju da su spremni za prekid sukoba..U Stepanakertu, prestonici Nagorno-Karabaha, noćas su se čule eksplozije oko 30 raketa, a jermenski zvaničnici za napad optužuju vojsku Azerbejdžana. U napadima je delimično oštećena infrastruktura, tako da delovi grada nemaju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.