Nove tarife SAD imale bi ograničen uticaj na evrozonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove tarife SAD imale bi ograničen uticaj na evrozonu

U studiji ECB-a simuliran su dva scenarija, desetoprocentno povećanje tarifa i uvođenje drugih trgovinskih barijera između najveće svetske ekonomije i svih njenih partnera, prenosi agencija Rojters.

Studija je pokazala da bi usled pogoršanja globalnog poverenja došlo do "skromnog usporavanja aktivnosti" u evrozoni, a da bi u slučaju uvođenja američkih tarifa za automobilski sektor, realni prihodi nemačkih domaćinstava pali za manje od deset bazičnih poena.

Istovremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je zaključeno da bi eskalacija trgovinskih tenzija, koju su istraživači ECB-a definisali kao 10-procentno povećanje američkih tarifa za sve trgovinske partnere, smanjila aktivnost SAD za 1,5 odsto, prenosi njujorška agencija "Blumberg".

Dok bi ekonomija evrozone pretrpela samo skroman pad, globalna trgovina i privredna aktivnost bi mogla da padne za vise od 2,5 odsto i 1,0 odsto, respektivno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ECB: Nove američke carine imale bi ograničen utjecaj na eurozonu

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Apr.2019

FRANKFURT - Carine između SAD-a i njenih ključnih trgovinskih partnera izazvala bi tek “djelomičan pad” dinamike ekonomskog rasta eurozone, ocenjuje se u najnovijoj analizi Evropske centralne banke (ECB)...U studiji ECB-a simulirana su dva scenarija – desetopostotno povećanje carina i uvođenje...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.