Nove provokacije Ramuša Haradinaja

Izvor: Mondo, 17.Apr.2019, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove provokacije Ramuša Haradinaja

Iz Prištine stižu nove provokacije koje je premijer tamošnjih privremenih institucija uputio zvaničnom Beogradu. Evo šta kaže Ramuš Haradinaj...

Foto: YouTube/printscreen/AP

  Povodom najava predsednika Aleksandra Vučića da će oko Đurđevdana, 6. maja, biti poznato na koji način će Beograd odgovoriti Prištini na nametnute sto odsto uvećane takse na robu iz Srbije, premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, kaže apeluje da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << umesto, kako je rekao, "ultimatuma i pretnji" Srbija donese odluku o uzajamnom priznanju.

Haradinaj je novinarima u Prištini rekao da ne želi da prejudicira šta će se dogoditi 6. maja, ali da apeluje na sve srpske donosioce odluka da se, kako je rekao, "umesto ultimatuma vrate za sto i postignu sporazum o međusobnom priznanju".

Vučić: Težak period, tražiće nam puno priznanje Kosova

Već je viđeno, kazao je, da ultimatumi i pretnje ne donose napredak na Balkanu.

"Srpski lideri bi trebalo da sednu kako bi postigli sporazum o uzajamnom priznavanju, sa Kosovom u postojećim granicama", rekao je Haradinaj, preneli su prištinski mediji.

"Merkel sahranjuje ideju promene granica za Kosovo"

Upitan o temama predstojećeg mini samita u Berlinu i da li bi se na tom skupu mogla dogoditi deblokada dijaloga Beograda i Prištine, Haradinaj je rekao da nije ovlašćen za dijalog sa Srbjom.

Prema njegovim rečima, za to je ovlašćen prištinski tim, koji je izabran u kosovskom parlamentu.

"Zato ne vidim svoju ulogu za tim pregovaračkim stolom", rekao je Haradinaj.

Dodao je, ipak, da ne zna da li bi taj sastanak mogao da deblokira dijalog između Beograda i Prištine i da ništa ne zna o eventualnom sporazumu koji bi, kako su ranije preneli neki prištinski mediji, mogao biti postignut tom prilikom.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.