Nove pretnje Plenkoviću i ministrima: Ne treba ih potcenjivati

Izvor: B92, 13.Maj.2023, 16:08

Nove pretnje Plenkoviću i ministrima: "Ne treba ih potcenjivati"

Pretnje se stalno događaju i nikad ih ne treba zanemarivati, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković nakon što su njemu i ministrima dan ranije pretili.

Plenković je poručio političkim oponentima da bi trebalo ozbiljnije da shvate u kakvom vremenu živimo.

Plenković je rekao da je juče tražio pregled od 2016. do danas i da tih pretnji ima puno, javila je Hina.

"Ministar unutrašnjih poslova mi je rekao da je jutros bilo pet pretnji policijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanicama, kao što je bilo juče", rekao je hrvatski premijer.

On je dodao da se radi o pojavi koja je nažalost tu, a s njom se Hrvatska nosi kao i druge države.

"Ne treba nikad potcenjivati takve pretnje i zato policija i obaveštajne službe deluju i nastoje prikupiti informacije, utvrditi o čemu se radi, da li neko iza njih potencijalno stoji ili ne, a to će objašnjavati MUP", rekao je Plenković.

Odbacio je teze o tome da zvaničnici o tome ne bi smeli da govore jer je rad tajnih službi tajan.

On je kritikovao teze o nekakvoj mistifikaciji i da o tome ne sme da se govori, kao i da o tome treba da govore službe. Plenković je dodao da je upravo obrnuto - u današnje komunikacijsko vreme treba reći sve javnosti, pojasniti stvari.

Poručio je da bi "oni koji su to relativizovali i potcenjivali, a bilo ih je s desnog i levog političkog spektra trebalo malo ozbiljnije da shvate u kakvom vremenu živimo".

Plenković je napomenuo da izveštaj SOA takođe jasno govori o dve identifikovane grupe s liderima i ciljem rušenja ustavnog poretka nasilnim putem.

Smatra da treba osvestiti javnost da postoje ljudi koji se time bave, koji prete, koji se okupljaju i imaju planove koji nisu demokratskog ni miroljubivog karaktera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OGLASIO SE PLENKOVIĆ POSLE PRETNJI SMRĆU: "Stalno nam prete, pripremali su i molotovljeve koktele"

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2023

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da on i članovi Vlade stalno dobijaju pretnje, koje, kako kaže, nikad ne treba zanemarivati...Plenković je istakao da je juče tražio pregled od 2016. do danas i da tih pretnji ima jako puno, ali da sa tim ne opterećuju javnost...- Ministar unutrašnjih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.