Izvor: RTS, 04.Dec.2020, 18:25

Nove odluke Vlade: Izdvojen novac za pomoć turizmu i ugostiteljstvu, 5.000 dinara za penzionere

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o utvrđivanju Programa rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu ugostiteljske i turističke privrede zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti kovid 19.
Imajući u vidu da turizam predstavlja izuzetno važnu granu nacionalne ekonomije i ima značajan doprinos u ukupnom bruto domaćem proizvodu, Vlada Srbije izdvojila je 1.980.000.000 dinara kao meru podrške >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << opstanku i razvoju ove grane privrede, navedeno je u saopštenju Vlade.
Ovim sredstvima u narednih deset dana biće isplaćena još jedna minimalna zarada za zaposlene u ugostiteljstvu, hotelijerstvu, turističkim i rentakar agencijama.
Članovi Vlade usvojili su odluku da se u naredne dve nedelje isplati jednokratna pomoć penzionerima u iznosu od po 5.000 dinara.
Više od 1,7 miliona penzionera dobiće ovu pomoć od države, za šta je obezbeđeno 8,6 milijardi dinara.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vlada Srbije donela Uredbu o pomoći turističkoj privredi i odluku o pomoći penzionerima

Izvor: Beta, 04.Dec.2020

Vlada Srbije saopštila je danas da je donela Uredbu kojom je iz budžeta izdvojeno 1,98 milijardi dinara kao meru podrške opstanku turističke i ugostiteljske privrede." Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o utvrdjivanju Programa rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.