Izvor: Blic, 07.Jan.2018, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novčić iz česnice ne smete BACATI, POTROŠITI ILI ČUVATI KOD SEBE, a ovo treba da uradite

Da li ste se nadali dobitku novčića iz česnice ovog Božića? Pročitajte šta treba uraditi sa paricom kako bi u dom došla sreća i blagostanje...

Vekovima unazad česnica je tradicionalan kolač koji domaćice u Srbiji zamese za Badnje veče ili rano ujutru za Božić, pre svitanja.

Neizostavni deo česnice je novčić, a evo zašto je on važan i zašto nikako ne treba da ga bacite ili zadržite kod sebe!

Za stolom domaćin deli česnicu svakom članu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << porodice, a veruje se da će onaj koji u svom delu kolača pronađe novčić ili dukat tokom cele naredne godine imati sreće, zdravlja i bogatstva.

Po predanju svi članovi porodice moraju da pojedu svoje deo česnice kako bi u njihov dom ušla snaga i zdravlje, a onaj koji pronađe novčić nikako ne sme da ga baci ili zaboravi, piše sajt Lepa i

Veruje se da novac koji je izvučen iz česnice treba da se otkupi drugim novcem od onoga ko ga je pronašao u kolaču, a zatim se stavi na ikonu ili pored nje i čuva se do sledećeg Božića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.