Novčane kazne za poslanike SRS i DSS

Izvor: RTS, 24.Nov.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novčane kazne za poslanike SRS i DSS

Administrativni Odbor Skupštine Srbije novčano je kaznio 13 poslanika Srpske radikalne stranke i jednog poslanika Demokratske stranke Srbije, kojima su na prethodnim sednicama parlamenta izrečene opomene.

Predsednik Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović ocenila je da kažnjavanje poslanika nije dobar način za popravljanje atmosfere u parlamentu.

"Nisam mišljenja da taj oblik sankcija može bitnije da utiče na poboljšanje rada skupštine, mada je pojam kazne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << individualan i relativan i pitanje je kako ko to od poslanika može da doživi", rekla je Dejanovićeva.

Ona je istakla da se radilo o upozorenjima, oduzimanju reči poslanicima, što je sankiconisano ne samo verbalnim izricanjem sankcija, već i materijalno, odnosno "oduzimanjem određene sume novca od primanja koje poslanik ima", što će biti učinjeno za primanja u novembru.

Zbog povreda rada parlamenta, kazne od 16.000 dinara izrečene su poslanicima SRS Nataši Jovanović, Milanu Veselinoviću, Petru Jojiću i Nikoli Saviću, dok će Momir Marković morati da plati ukupno 19.000 dinara.

Kazna od 8.000 dinara određena je poslanicima SRS Aleksandaru Martinoviću, Milanu Avramoviću i Ognjenu Mihajloviću, a sa po 3.000 dinara kažnjeni su Zoran Krasić, Dušan Marić, Dobrislav Prelić, Srboljub Živanović i Milorad Krstić.

Poslanik DSS-a Dragan Šormaz je, zbog izrečenih opomena na prethodnim sednicama parlamenta, kažnjen sa 3.000 dinara.

Sednici, koju je vodio zamenik predsednika Odbora Nenad Konstatinović, nisu prisustvovali poslanici SRS, a protiv kažnjavanja poslanika jedino se izjasnio poslanik Liberalno-demokratske partije Nenad Milić.

Milić je kao razlog za to naveo da se poslovnik ne primenjuje na isti način na svakoj sednici, zbog čega se poslanici jednog dana kažnjavaju, a drugog dana za isto ponašanje ne.

Administrativni odbor je na današnjoj sednici odredio i plate za četiri zamenika zaštitnika građana koji, prema zakonu, imaju plate u visini sudija Ustavnog suda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novčano kažnjeno 14 poslanika

Izvor: B92, 24.Nov.2008

Beograd -- Administrativni odbor Skupštine Srbije doneo je odluku da novčano kazni 14 poslanika kojima su tokom sednice parlamenta izrečene opomene...Kažnjeni poslanici - 13 poslanika Srpske radikalne stranke i jedan poslanik Demokratske stranke Srbije, kažu da kazne neće uticati na njihovo ponašanje...

Nastavak na B92...

Odbor "ojadio" neposlušne poslanike

Izvor: Mondo, 24.Nov.2008

Administrativni odbor Skupštine Srbije novčano je danas kaznio 13 poslanika Srpske radikalne stranke i jednog poslanika Demokratske stranke Srbije, kojima su na prethodnim sednicama parlamenta izrečene opomene. Kazne se kreću od 19.000 do 3.000 dinara.

Nastavak na Mondo...

Kaznom po džepu

Izvor: Večernje novosti, 24.Nov.2008

Remećenje reda na sednicama Skupštine koštaće četrnaestoro narodnih poslanika ukupno 125.000 dinara. Svi parlamentarci kojima će od plate biti odbijeno od tri hiljade do 19.000 dinara, su iz SRS, i jedan iz DSS

Nastavak na Večernje novosti...

Radikali kažnjeni sa 122.000 dinara

Izvor: Politika, 25.Nov.2008, 00:37

Nataša Jovanović (SRS): Plaše mečku rešetom. – Nenad Milić (LDP): Selektivno kažnjavanje. – Boško Ristić (DS): Novac od kazni u humanitarne svrhe ..Administrativni odbor Narodne skupštine Srbije utvrdio je juče novčane iznose kazni za izrečene mere poslanicima na sednicama parlamenta,...

Nastavak na Politika...

Udar na radikale

Izvor: Glas javnosti, 25.Nov.2008

BEOGRAD - Administrativni odbor Skupštine Srbije doneo je novčano kaznio 14 poslanika kojima su tokom sednice parlamenta izrečene opomene. Kazne će morati da plati 13 poslanika Srpske radikalne stranke i jedan poslanik DSS...Pet poslanika SRS kažnjeno je sa po 16.000 dinara - Milan Veselinović,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.