Novčana pomoć žrtvama porodičnog nasilja u Beogradu

Izvor: Blic, 24.Dec.2010, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novčana pomoć žrtvama porodičnog nasilja u Beogradu

Sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukić i koordinatrorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević potpisali su danas protokol o pomoći žrtvama porodičnog nasilja, na osnovu kojeg će Beograđanke koje napuštaju Sigurnu kuću dobiti finansijska sredstva.

Stanojević je istakla da je pomoć grada ženama žrtvama porodičnog nasilja neprocenjiva, jer će im pomoći da deci obezbede sve ono što im je neophodno da žive kao sva druga deca u glavnom gradu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Pomoć od 11.000 do 16.000 dinara mesečno

Zamenik gradonačelnika Milan Krkobabić je, nakon potpisivanja protokola, rekao da će žene koje imaju jedno dete mesečno dobijati 11.000, dok će majke dvoje dece dobijati 16.000 dinara mesečno, godinu dana po izlasku iz Sigurne kuće.

Pomoć od 11.000 do 16.000 dinara mesečno

Zamenik gradonačelnika Milan Krkobabić je pre mesec dan pokrenuo inicijativu da se omogući adekvatna pomoć ženama koje napuštaju Sigurnu kuću.

Krkobabić je, nakon potpisivanja protokola, rekao da će žene koje imaju jedno dete mesečno dobijati 11.000, dok će majke dvoje dece dobijati 16.000 dinara mesečno, godinu dana.

Ona je objasnila da je veoma značajno pomoći ženama koje napuštaju Sigurnu kuću da prebrode najteži period, jer, kako je navela, to su žene koje su godinama trpele nasilje i kojima je "poremećeno” samopouzdanje, pa će im pomoć osigurati fizičku i psihološku sigurnost.

"Iako treća Sigurna kuća nije gotova, imamo mogućnost da napravimo 'kuću na pola puta’, i da se tim ženama omogući da koriste stanove besplatno godinu dana”, rekla je ona i dodala da bi to bila kompletna pomoć.

Prema njenim rečima, grad će pomoći Beograđankama tako da će oko 14 sugrađanki početi da dobija pomoć od januara 2011. godine, što je od značaja za unapredjenje njihovog položaja i sposobnosti da se osamostale.

Đukić je rekao da će do Nove godine biti potpisani ugovor grada o saradnji sa Sigurnom kućom, kojim će bliže urediti uslove i način isplate novčane naknade žrtvama u periodu od godinu dana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.