Novčana kazna za Poljsku

Izvor: B92, 07.Sep.2021, 19:41

Novčana kazna za Poljsku

Brisel -- Evropska Komisija odlučila je da zatraži od Evropskog suda pravde da Poljskoj izrekne finansijske kazne kako bi se osiguralo poštovanje naloga Suda.

U pitanju je nalog koji se odnosio na funkcionisanje Disciplinskog veća Vrhovnog suda Poljske i suspenziju daljih odredbi poljskog zakona koje utiču na nezavisnost sudstva.

Komisija traži od Suda da Poljskoj izrekne dnevnu novčanu kaznu sve dok se mere izrečene nalogom Suda ne sprovedu u potpunosti, rečeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u Briselu.

Istovremeno, Komisija je odlučila da pošalje službeno obavestenje Poljskoj jer nije preduzela neophodne mere da ispuni presudu Evropskog suda pravde u kojom je utvrđeno da poljski zakon o disciplinskom režimu protiv sudija nije kompatibilan sa pravom EU.

Ako Komisija utvrdi da poljski odgovor na današnje formalno upozorenje nije zadovoljavajući kao sledeći korak Komisija može slučaj ponovo podnetii Sudu pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.