Novaković: Trebalo je da gradonačelnik Novog Sada poseti građane Dositejeve 11

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Avg.2018, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novaković: Trebalo je da gradonačelnik Novog Sada poseti građane Dositejeve 11

Poverenik Narodne stranke za Novi Sad i bivši gradonačelnik tog grada Borislav Novaković ocenio je danas povodom rušenja zida u Dositejevoj ulici u tom gradu da je 12 porodica ostalo bez krova nad glavom zbog neodgovornosti investitora i da je trebalo da gradonačelnik odmah poseti ugrožene porodice i ponudi prihvatljivo rešenje.

"Naprotiv, ne samo da ih nije posetio, nego je sve do danas odbijao da primi svoje sugrađane i razgovara sa njima o problemu za koji oni nisu krivi, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ;ali jesu oštećeni", naveo je Novaković u pisanoj izjavi.

On je ocenio da gradska uprava ima sve mehanizme da stane u zaštitu i pomogne u zbrinjavanju i rešavanju problema građana, ali da nema "ljudskog i profesionalnog obzira".

Prema njegovim rečima, današnji sastanak gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića s građanima iz Dositejeve 11 okončan je bez ikakvih konkretnih rezultata, jer građanima nisu dovoljne samo "utešne rečenice nego opipljiva rešenja".

"Stvarni gradonačelnik Novog Sada Andrej Vučić razgovara samo sa investitorima, a lažni gradonačelnik Miloš Vučević nevoljno razgovara sa građanima. Tako štetu trpe i investitori i građani. Investitori bivaju olakšani a građani oštećeni. Pozitivan saldo knjiže samo Andrej Vučić i Miloš Vučević", naveo je Novaković.

Zid kuće u Dositejevoj ulici broj 11 u Novom Sadu obrušio se prošle srede, nakon što je investitor koji gradi zgradu na susednoj parceli krenuo sa kopanjem temelja.

Stanari obrušene zgrade su jutros otišli ispred Gradske kuće, da traže sastanak s gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, jer su uvereni da investitor "Astro plan" neće ispuniti svoju obavezu da za 12 porodica obezbedi privremeni smeštaj dok traje sanacija njihovih domova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.