Novaković: Gradska vlast u Novom Sadu posao izgradnje javnih garaža poklanja privatnicima

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jun.2020, 13:31

Novaković: Gradska vlast u Novom Sadu posao izgradnje javnih garaža poklanja privatnicima

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković optužio je danas gradsku vlast u Novom Sadu da čini štetu javnom interesu planiranim ugovorom o koncesiji privatniku na period od 43 godine za izgradnju četiri javne garaže.

"Pošto je posao izgradnje garaža, s obzirom na stalni porast stanovništva i uvećanje broja motornih vozila u Novom Sadu izrazito isplativ posao, ostaje nejasno zašto grad iz vlastitog budžeta ne realizuje ovu investiciju, nego sigurnu i izdašnu zaradu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prepušta privatnom partneru", naveo je Novaković u saopštenju.

Ocenio je da je ugovor "izrazito štetan" za Javno komunalno preduzeće Parking servis.

"Dajući mogućnost koncesionaru da koristi garaže 43 godine, gradonačelnik Miloš Vučević je koruptivno poklonio ogroman profit stranom partneru, a budžet Novog Sada drastično i nepotrebno oštetio", ocenio je Novaković.

Dodao je da je u pitanju "koruptivni posao i grubo narušavanje javnog interesa Novog Sada, koji bi trebalo da bude predmet interesovanja tužilaštva, pre nego odbornika Skupštine grada koji treba da odbace štetočinski ugovor".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.