Izvor: S media, 22.Avg.2012, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novac za najugroženije roditelje umesto ukidanja PDV-a na bebi opremu i hranu

Kako piše Blic, šanse za ukidanje PDV-a na bebi opremu i hranu su jako male jer je republički budžet u ozbiljnom minusu zbog čega Ministarstvo finansija razmišlja da čak poveća neke poreze.

Za sada ništa od realizacije ideje o ukidanju PDV-a na bebi hranu i opremu. Trenutno se razmišlja o tome da se najsiromašnijim roditeljima materijalno pomogne.

Za sve ostale, troškovi oko onoga što je potrbno za bebe ostaju isti, ili bi čak mogli >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << biti i povećani, piše Blic.

Podsetimo, predlog za ukidanje PDV-a na bebi hranu i opremu usvojila je prethodna Vlada, a taj predlog je čak ušao i u skupštinsku proceduru ali nikada se o njemu nije glasalo.

Za sada je bliža mogućnost da država materijalno pomogne samo najugroženije roditelje, nego da se odrekne prihoda od PDV-a.

Koji roditelji će dobijati materijalnu pomoć za sada nije poznato, to jest na osnovu čega će se određivati ko na to ima pravo, kao ni da li će ta pomoć biti isplaćivana jednokratno ili na rate. Kako piše Blic, to će biti poznato tek nakon konsultacija sa udruženjima roditelja.

Ministar finansija Mlađan Dinkić i šefica radne grupe Milica Bisić već nagovestili mogućnost povećanja PDV-a sa 18 na 20 posto, čime bi se i cene bebi opreme i hrane povećale.

(Blic)

Foto:guliver/thinkstock

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.