Izvor: RTS, 20.Jul.2020, 14:05

Novac od nagrade "Heroj Beograda" NBS uručila Kliničkom centru

Novčani deo nagrade "Heroj Beograda" koji iznosi 500.000 dinara Narodna banka Srbije dodeliće Kliničkom centru Srbije.
Taj te potez usledio po odluci guvernerke Jorgovanke Tabaković, koja je navela da lekari i medicnski radnici zaslužuju posebnu podršku i zahvalnost za sve što čine u borbi sa pandemijom koronavirusa.

"Posebna zahvalnost, divljenje i podrška moraju biti upućeni onima koji su u borbi sa virusom najizloženiji i najpožrtvovaniji, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a to su naši lekari i svi medicinski radnici. Oni su istinski heroji, temelj i prva linija odbrane u borbi sa nepredvidivom globalnom pošasti", rekla je Tabakovićeva, a navodi se u saopštenju NBS.
Dodala je da je zbog toga odlučila da novčani iznos koji je NBS primila od Grada Beograda "za poseban doprinos u borbi sa koronavirusom kroz očuvanje monetarne i finansijske stabilnosti" donira upravo Kliničkom centru Srbije.
"Vaše angažovanje i zalaganje stvorili su neophodne preduslove da reagujemo i brojnim ekonomskim merama pružimo snažnu podršku građanima i privredi", rekla je guvernerka prilikom uručenja novčanog dela nagrade direktoru Kliničkog centra Srbije Miliki Ašaninu.
Dodala je da iznos možda nije veliki, a sigurno ni dovoljan, ali da je znak dubokog uvažavanja.
"Svih napora koje ulažete za opštu dobrobit, i u skladu sa motom kojeg se pridržavamo da sve što radimo, radimo sa ljudima i za ljude. Vi to svojim radom svakodnevno potvrđujete i živite", istakla je Tabakovićeva.
Nagrada Heroj Beograda dodeljena je 17. juna u Skupštini grada fizičkim i pravnim licima koja su posebno doprinela sprečavanju pojave, širenja i suzbijanja bolesti kovid 19 i zaštiti stanovništva od te bolesti.
Grad Beograd je tada nagradu dodelio NBS jer je, kako je navedeno u obrazloženju, "besprekornim funkcionisanjem u vreme pandemije virusa korona sačuvala finansijsku stabilnost u Srbiji".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.