Izvor: B92, 18.Feb.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova žrtva požara u kafiću "Laundž"

Novi Sad -- V.D. (27), koji je zadobio teške opekotine u požaru koji je u nedelju izbio u kafiću "Laundž", preminuo je tokom noći.

Načelnik Urgentne hirurgije Kliničkog centra Vojvodina Zoran Đermanov rekao je da je stanje dvoje preostalih povređenih bolje, pa su sa odeljenja za reanimaciju premešteni na ortopediju. A.A. (25) zadobio je opekotine i prelome, dok M.M. (21) nema opekotina, ali ima druge teške povrede. Novosadska policija privela je sinoć M.M. (21) i B.K. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (22) iz Novog Sada zbog sumnje da su podmetnuli požar.

U saopštenju policije navodi se da je M.M. određen pritvor zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv opšte sigurnosti, dok je B.K. osumnjičen za pomoć posle izvršenog krivičnog dela.

Dvojici osumnjičenih za podmetanje požara večeras je određen je jednomesečni protvor posle saslušanja kod istražnog sudije. Kako saznaje agencija Beta, osumnjičeni nisu priznali krivična dela za koja se terete.

U požaru je poginulo osam osoba, od kojih je sedmoro nastradalo na licu mesta.

Identitet osoba nastradalih u požaru biće poznat nakon što bude urađena DNK analiza posmrtnih ostataka, rečeno je danas agenciji Beta u Okružnom sudu u Novom Sadu.

Portparolka suda Sofija Samardžija rekla je da identitet sedmoro poginulih nije poznat sudu, s obzirom na način na koji su nastradali i da će njihova imena biti saopštena tek nakon završetka DNK analize.

Gost Vesti B92 bio je Predrag Marić, načelnik uprave za zaštitu i spasavanje MUP-a.

U Beočinu proglašena trodnevna žalost

Povodom teške tragedije u kafiću "Laundž" u Novom Sadu, u kojoj je život izgubilo osmoro mladih ljudi, predsednik Opštine Beočin Zoran Tešić danas je proglasio trodnevnu žalost.

U saopštenju iz skupštine opštine se naglašava da građani Beočina izražavaju solidarnost sa porodicama stradalih i da je ta tragedija teško pogodila.

Povodom te tragedije gradonačelnici Novog Sada Maji Gojković upućen je telegram saučešća u kome je navedeno da se takva tragedija ne pamti i da građani Beočina porodicama nastradalih mladih ljudi izražavaju najdublje saučešće, s nadom da se ovako nešto nikad više ne ponovi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.