Nova zona usporenog saobraćaja

Izvor: Blic, 21.Sep.2011, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova zona usporenog saobraćaja

Danas je otvorena nova zona bezbednog saobraćaja u Beogradu. Svoje automobile vozači će morati da uspore u Zadarskoj, Srebreničkoj i Fruškogorskoj ulici i na Kosančićevom vencu.

Osim toga, u ulicama Carice Milice, Cara Lazara, Sime Markovića, Ivanbegovoj, Čubrinoj, Maršala Birjuzova, kao i na Topličinom i Obilićevom vencu brzina će biti ograničena na 30 kilometara na sat.

U zoni usporenog saobraćaja pešaci i vozila koriste istu površinu, pri čemu se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saobraćajni uslovi prilagođavaju pešacima.

Otvaranje usporenih zona deo je aktvinosti kojima se od 16. do 22. septembra obeležava Evropska nedelja mobilnosti, čiji je cilj promocija alternatvnih načina saobraćaja.

Takođe, predviđeno je da se od ove godine za svaki Dan bez automobila, koji se obeležava 22. septembra, bar jedna ulica proglasi za zonu usporenog saobraćaja ili pešačku zonu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.