Nova zona parkiranja u centru Beograda

Izvor: RTS, 21.Dec.2018, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova zona parkiranja u centru Beograda

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su odluku koja predviđa da će u centru grada biti uvedena nova, posebna zona parkiranja koja će biti samo za parkiranje u trajanju do pola sata.
Reč je o odluci koja predviđa i da će vozači moći da na duže vreme ostave svoje automobile u zoniranim delovima prestonice.
Tako će u prvoj, "crvenoj" zoni, umesto sat vremena, kao što je sada slučaj, biti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i dodatnih pola sata, u drugoj zoni uz dva, biće im na raspolaganju i treći sat, a u trećoj "zelenoj" zoni, uz sadašnja tri, postojaće i četvrti sat parkiranja kao mogućnost.
Skupština grada usvojila je i izmene i dopune odluke o komunalnoj policiji kojima se predviđa da će nalog pauku za podizanje automobila moći da daju i komunalni policajci, a ne samo saobraćajni policajci kao što je do sada bio slučaj.
Osim toga, odbornici su usvojili i predlog rešenja o koncesiji za izgradnju četiri podzemne garaže u glavnom gradu, sa kineskom kompanijom "Šangdong", a izgradnja prve garaže, na Studentskom trgu, trebalo bi da počne na proleće sledeće godine.
Odbornici su odlučili i da će u Beogradu ubuduće profesionalni upravnici zgrada svoje usluge moći da naplaćuju kroz objedinjenu uplatnicu infostana, što je predviđeno izmenama i dopunama Odluke o promeni osnivačkog akta JKP "Infostan tehnologije".
Na sednici su usvojene izmene i dopune Odluke o postavljanju bašte ugostiteljskog objekta na teritoriji grada čime je predviđeno da više neće moći da se izdaju rešenja za postavljanje bašti restorana i kafića na parking mestima u opštini Vračar.
To je, kako je rečeno, "pilot projekat" i odnosi se samo na opštinu Vračar i 2019. godinu, a u zavisnosti od toga kakvi budu efekti, videće se da li će biti prošireno i na druge beogradske opštine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ostavite automobil na pola sata u centru BG, omogućeno je

Izvor: B92, 21.Dec.2018

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su odluku koja predviđa da će u centru grada biti uvedena nova, posebna zona parkiranja...Ona je predviđena samo za parkiranje u trajanju do pola sata...Reč je o odluci koja predviđa i da će vozači moći da na duže vreme ostave svoje automobile u zoniranim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.