Nova zgrada Internacionalne škole

Izvor: RTS, 21.Nov.2011, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova zgrada Internacionalne škole

U Beogradu otvorena nova zgrada Internacionalne srednje škole i sale za fizičko vaspitanje. Naša vizija je da razvijemo odgovorne i produktivne građane, rekao je direktor škole Eruk Sends.

Internacionalna škola otvorila je u Beogradu otvorila je novu zgradu srednje škole i salu za fizičku kulturu, a svečanosti otvaranja prisustvovali su ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik i ministar prosvete Srbije Žarko Obradović.

Direktor škole Erik Sends je naglasio da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je otvaranje novih prostorija veliki događaj za školu i za đake koji će sada imati prilike da uče u najmodernijim prostorijama.

"Naša vizija je da razvijemo odgovorne i produktivne građane tako što im pružamo sveobuhvatno obrazovanje, ali i bezbedno i pozitivno radno okruženje", istakao je Sends.

Američka ambasadorka Meri Vorlik je, obraćajući se đacima, rekla da privilegija koju imaju postaje i neka vrsta obaveze, a to je da daju nešto društvu u kome žive. 

Ministar prosvete Žarko Obradović je izrazio zadovoljstvo što u Internacionalnu školi idu i učenici iz Srbije, ali i iz celog sveta.

"Vi ćete biti naši ambasadori i pomoći ćete da Srbija bude bolja u različitima oblastima", rekao je Obradović.

Internacionalna škola u Beogradu osnovana je 1948. godine, i do sada ju je pohađalo hiljade đaka. Škola danas ima 374 učenika iz 30 zemalja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.