Nova vozila za pet centara za socijalni rad u Vojvodini

Izvor: Studio B, 13.Feb.2016, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova vozila za pet centara za socijalni rad u Vojvodini

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vilin uručio je danas ključeve pet vozila direktorima centara za socijalni rad u Vojvodini.

Resorno ministarstvo je za vozila izdvojilo oko devet miliona dinara, a po jedno novo vozilo dobiće centri za socijalni rad u Subotici, Bačkoj Palanci, Sremskoj Mitrovici, Kikindi i Šidu.

Ministar Vulin je rekao da Ministarstvo vodi računa o institucijama socijalne zaštite ističući da je za njih u >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << protekle dve godine izdvojeno 1,447 milijardi dinara.

„Ovo su godine koje će, kad je reč o socijalnoj zaštiti, biti zapamćene po najvećem ulaganju. Od 2000. godine ovo su daleko najveća ulaganja u sistem socijalne zaštite", podvukao je Vulin.

On je dodao da su sve institucije socijalne zaštite dobile značajna sredstva u protekle dve godine.

"Cilj nam je da proces dobijanja odgovarajućih dozvola sprovede do kraja godine ili da ga bar privede kraju, za šta prethodne vlade nisu imale snage. Mi smo spremni za to", rekao je Vulin.

On je zahvalio vladi i premijeru Aleksandru Vučiću, koji mu pružaju podršku za takvu socijalnu politiku, navodeći da je ova vlada socijalno odgovorna.

„Kvalitet usluga mora da bude isti i u Subotici i u Surdulici. I u domovima za stare, domovima za decu sa posebnim potrebema, za osobe sa invaliditetom, u dnevnim boravcima... sve što je u sistemu socijalne zaštite mora da bude na najvišem nivou", poručio je Vulin.

Štedelo se, kako je rekao, na svemu, ali ne i na socijalnim davanjima, procesima licenciranja, ulaganjima u ustanave...

„Stalo mi je da centri za socijalni rad budu najbolje moguće opremljeni. Ponosan sam na ljude koji rade u sistemu socijalne zaštite, i hoću da oni budu ponosni na uslove u kojima rade, a korisnici na uslove i kojima žive", kazao je Vulin.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Nova vozila centrima za socijalni rad u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2016

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vilin uručio je danas ključeve pet vozila direktorima centara za socijalni rad u Vojvodini...Resorno ministarstvo je za vozila izdvojilo oko devet miliona dinara, a po jedno novo vozilo dobiće centri za socijalni rad z Subotici,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.