Nova vlada već poznata: DS-u najviše resora, Dačić potpresednik i ministar policije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova vlada već poznata: DS-u najviše resora, Dačić potpresednik i ministar policije

BEOGRAD- Srbija bi u ponedeljak trebalo da dobije novu vladu, u kojoj će najveći broj resora voditi Demokratska stranka. Nova Vlada Srbije imaće 27 članova - premijera, 24 ministarska resora i četiri potpredsednika od kojih će trojica biti i ministri. Vlada će imati i jednog ministra bez portfelja, a to će biti predstavnik Bošnjaka Sulejman Ugljanin, dosadašnji predsednik Opštine Novi Pazar.

Mandatar za sastav nove vlade biće funkcioner DS Mirko Cvetković, a njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zamenik i prvi potpredsednik Vlade koji će voditi i resor policije biće lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

Prema dosadašnjim informacijama, potpredsednici Vlade će biti i funkcioner DS Božidar Đelić, lider G17 plus Mlađan Dinkić i predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Jovan Krkobabić. Đelić će istovremeno voditi ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja, a Dinkić ekonomiju i regionalni razvoj.

Na čelu ministarstva spoljnih poslova i odbrane ostaju funkcioneri DS-a Vuk Jeremić i Dragan Šutanovac.

Prema nezvaničnim informacijama, Ministarstvo finansija će voditi sadašnja viceguvernerka Narodne banke Srbije Diana Dragutinović, a Ministarstvo pravde dosadašnja pomoćnica ministra Snežana Malović

(DS). Za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu biće zadužen dosadašnji ministar ekologije Saša Dragin (DS), za infrastukturu Milutin Mrkonjić (SPS), a trgovinu i usluge Slobodan Milosavljević (DS),

aktuelni ministar poljoprivrede.

Na čelu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu ostaje Milan Marković (DS), a na čelu Ministarstva zdravlja Tomica Milosavljević (G17 plus), kome će ovo biti četvrti mandat. Neće biti promena ni u Ministarstvu za omladinu i sport, koje će nastaviti da vodi Snežana Samardžić Marković (G17 plus).

Lider Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasim Ljajić ostaje na čelu Ministarstva za rad i socijalnu politiku, dok će Petar Škundrić (SPS) biti imenovan za ministra rudarstva i energetike.

Ministar prosvete biće Žarko Obradović (SPS), telekomunikacija i informatičkog društva Jasna Matić (G17 plus), kulture Nebojša Bradić (G17), a životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić (DS), koji je u prethodnom mandatu bio predsednik parlamenta.

Prema nezvaničnim informacijama, ministar za Kosovo i Metohiju biće Goran Bogdanović (DS), za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić, a ministar za dijasporu Srđan Srećković (SPO).

Funkcioner G17 plus Verica Kalanović biće ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP).

Još ostaje da se utvrdi ko će biti na čelu ministarstva vera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.