Nova većina u opštini Bač održala sednicu na trgu

Izvor: Blic, 29.Dec.2012, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova većina u opštini Bač održala sednicu na trgu

Odbornici novoformirane većine u Skupštini opštine Bač danas su, u prisustvu predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića, funkcionera Pokrajinskog odbora DS i oko 500 članova i aktivista te stranke, održali sednicu na trgu ispred zgrade opštine, javlja Radio-televizija Vojvodine (RTV).

Pošto je 13 odbornika te nove većine održalo sednicu na kojoj su, kako javlja dopisnik RTV, razrešili prethodne i imenovali nove direktore javnih i javno-komunalnih preduzeća, kao i članove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << upravnih i nadzornih odbora, odbornici su, uz asistenciju jedne firme za obezbeđenje, obili ulazna vrata zgrade Skupštine opštine i ušli u zgradu.

Zgradu opštinske skupštine obezbeđivala je policija, navodi RTV i prenosi Pajtićevu izjavu da je sramota da u 21. veku odbornici jedne opštine drže sednicu na ulici i da su za to krive državne institucije koje su to dozvolile.

Pored Pajtića, koji je i zamenik predsednika DS, u Baču su danas bili i predsednik Pokrajinskog odbora DS Dušan Elezović, pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, kao i funkcioneri i aktivisti DS iz Pančeva, Vršca, Rume, Odžaka i drugih gradova u pokrajini.

Novoformirana većina opštinske skupštine u Baču, koju čine DS, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Srpska radikalna stranka, najavila je prethodnog dana da će sednicu održati u prostorijama Kulturno-prosvetnog centra, zbog toga što, kako je navedeno, odbornici ne mogu da uđu u prostorije Skupštine opštine.

Pokrajinski odbor DS naveo je u saopštenju da ni posle pozitivnog mišljenja Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave da je nova većina legitimno izabrana, novo opštinsko rukovodstvo i odbornici skupštinske većine od 17. decembra su sprečeni da uđu u zgradu opštine, jer razrešeni čelnici ne žele da je napuste.

U saopštenju vojvođanskih demokrata je navedeno da su Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije izgubile većinu u Skupštini opštine Bač, kao i da su odbornici podneli zahtev Upravnom sudu da donese hitnu meru kako bi im bio obezbeđen ulaz u zgradu.

I naprednjaci i socijalisti su se žalili Upravnom sudu, jer smatraju da su razrešeni nelegalno, pošto predsednica Skupštine opštine nije bila prisutna na sednici.

Nova većina u Skupštini opštine Bač formirana je pošto je jedna odbornica iz SNS prešla u DS.

Povezane vesti: Kompromis Đilasa i Tadića: Izbori 10. novembra po delegatskom sistemu Predsedništvo DS složno da se ide na izbore

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.