Nova stranka traži ostavku Malog, Stefanovića i Vučića

Izvor: RTS, 13.Feb.2017, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova stranka traži ostavku Malog, Stefanovića i Vučića

Nova stranka zatražila je da gradonačelnik Beograda Siniša Mali bude hitno smenjen i potom krivično precesuiran, jer je, kako tvrde, svedočenje gradonačelnikove bivše supruge koje je objavila Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (Krik) još jedna potvrda direktne umešanosti Malog u nezakonito rušenje u Savamali.
U saopštenju se navodi "da zataškavanje umešanosti" Malog u rušenje u Savamali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u noći između 24. i 25. aprila 2016. godine trajno kompromituje poziciju gradonačelnika Beograda i da Nova stranka zbog toga zahteva raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Beogradu.
Ta stranka zahteva i ostavku ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića "jer i nakon devet meseci policija nije utvrdila ko su maskirani huligani koji su rušili objekte u Hercegovačkoj, a nije utvrđeno ni pod čijim se nalogom policija te noći nije odazvala na pozive u pomoć građana koji su vezivani u Savamali".
"Zahtevamo i ostavku predsednika Vlade Aleksandra Vučića i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, jer premijer već više od osam meseci krije nalogodavce i počinioce nezakonitog rušenja u Savamali", navela je Nova stranka i podsetila da je "Vučić još 8. juna prošle godine rekao da zna ko stoji iza rušenja i da su to 'najviši organi gradske vlasti' ".
"Predsednički, kao i vanredni parlamentarni i beogradski izbori, prilika su da građani kriminalce sa javnih funkcija pošalju tamo gde im je i mesto - u zatvor", piše u saopštenju Nove stranke.
U intervjuu Kriku Marija Mali izjavila je da joj je Siniša Mali ispričao da je organizovao rušenje "nekih kolibica" u Hercegovačkoj ulici u beogradskoj Savamali kako bi otklonio smetnje u izgradnji projekta "Beograd na vodi".
U noći između 24. i 25. aprila 2016. grupa ljudi maskiranih "fantomkama" bagerima je porušila objekte u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, a građani su pozivali policiju i prijavljivali da ih nepoznate osobe maltretiraju i da im oduzimaju mobilne telefone.
Policija nije izašla ni na jedan poziv.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.