Nova stranka predlaže formiranje Nacionalnog demokratskog saveta

Izvor: Beta, 22.Jan.2019, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova stranka predlaže formiranje Nacionalnog demokratskog saveta

Nova stranka predložila je danas osnivanje Nacionalnog demokratskog saveta, privremenog tela koje bi delovalo do uspostavljanja jasne demokratizacije društva i osnovnih preduslova za poštene i demokratske izbore.Kako je saopštila Nova stranka, Savet bi činili predstavnici političkih partija, pokreta i saveza, kao i predstavnika gradjana, a to telo bi analiziralo stanje i donosilo odluke o svakom narednom koraku i ispunjavanju minimuma uslova za ponovno uspostavljanje demokratije."Predlažemo da Savet ima ravnopravan broj predstavnika političkih partija, pokreta i saveza u odnosu na broj predstavnika gradjana, NVO, sindikata i drugih nestranačkih organizacija. Na ovaj način bi bila uspostavljena jasna komunikacija izmedju svih političkih aktera koji smatraju da je stanje u zemlji neodrživo. Takodje, stvorio bi se jedinstven politički front koji bi za cilj imao odbranu osnovnih ljudskih prava sadržanih u Ustavu Republike Srbije i ponovno uspostavljanje demokratije i vladavine prava", dodaje se u saopštenju stranke Zorana Živkovića. Nova stranka predlaže inicijalni sastanak na kojem bi se, najkasnije do kraja januara, dogovorilo usvajanje dokumenta o delovanju Nacionalnog demokratskog saveta i pravila po kojima bi on funkcionisao.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nova stranka predlaže formiranje Nacionalnog demokratskog saveta

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jan.2019

Nova stranka predložila je danas osnivanje Nacionalnog demokratkog saveta, privremenog tela koje bi delovalo do uspostavljanja jasne demokratizacije društva i osnovnih preduslova za poštene i demokratske izbore...Kako je saopštila Nova stranka, Savet bi činili predstavnici političkih partija, pokreta...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.