Nova stranka: Vučić se plaši

Izvor: B92, 26.Mar.2015, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova stranka: Vučić se plaši

Nova stranka negodovala j ešto je i ovaj četvrtak protekao bez sednice Skupštine na kojoj bi trebalo da premijer Aleksandar Vučić odgovara na pitanja.

Kako je stranka saopštila, to potvrđuje Vučićev "strah, nemoć i nespremnost" da za svoj rad odgovara pred javnošću.

"Po članu 205. Poslovnika Narodne skupštine, 'poslanička pitanja postavljaju se Vladi, u prisustvu članova Vlade, svakog poslednjeg četvrtka u mesecu, na sednici koja je u toku, od 16 do 19 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << časova, kada se prekida rad po dnevnom redu'", podseća Nova stranka.

Stranka konstatuje da je od početka rada Vlade, premijer Vučić samo dva puta "poštovao institut poslaničkog pitanja" - 29. maja i 31. jula prošle godine, dok je u svim ostalim slučajevima, "vešto" izbegnuto zakazivanje sednice.

"Ovakvim ponašanjem naprednjaka i njihovih koalicionih partnera, obesmišljena je uloga Skupštine kao centralne političke institucije u ustavnom sistemu Srbije", ukazala je NS, uz ocenu da izostanak takve sednice osmi uzastopni put predstavlja "očigledno bežanje" Vučića od "odgovornosti za loše upravljanje i situacije u kojoj bi njegova nemoć i nesposobnost" bile pred očima javnosti.

Kako sednice Skupštine TV direktno prenosi, jasno je, po oceni NS, zašto premijer ne želi da rizikuje da na "nezgodna" pitanja poslanika odgovora u uslovima koje ne može da kontroliše.

"Tako, on je izbegavao da odgovori na pitanja u vezi sa ugovorom sa Etihadom, davao je nemušte odgovore o pitanjima utvrđivanja odgovornosti za posledice majskih poplava, a takođe je bio poražen i činjenicama o fantomskoj firmi 'Asomacum' koje je izneo predsednik Nove stranke", navodi se u saopštnju.

Takvom praksom, kako se ocenjuje, premijer ne ignoriše samo pitanja poslanika Nove stranke, već i sve građane Srbije kojima se obavezao na odgovornost.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NS: Vučić se plaši da odgovara pred javnošću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2015

Nova stranka (NS) ocenila je danas da to što je i ovaj četvrtak protekao bez sednice Skupštine na kojoj bi trebalo da premijer Aleksandar Vučić odgovara na pitanja poslanika, potvrđuje Vučićev "strah, nemoć i nespremnost" da za svoj rad odgovara pred javnošću..."Po članu 205. Poslovnika Narodne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.