Nova stranka - Da se struka pita: Odgovorni za nasilje nad gradjanima da se privedu pravdi

Izvor: Beta, 21.Jul.2022, 19:13

Nova stranka - Da se struka pita: Odgovorni za nasilje nad gradjanima da se privedu pravdi

 Sekretar Nove stranke - Da se struka pita Srdjan Bogićević izjavio je danas da ta stranka zahteva od nadležnih organa da se u najkraćem roku privedu svi odgovorni za nasilje nad gradjanima, koji su danas protestovali ispred Skupštine Vojvodine u Novom Sadu.Bogićević, koji je advokat, naveo je u pisanoj izjavi da stranka traži i da se detaljno ispitaju svi odgovorni za nasilje nad gradjanima na protestu, kao i da se ponovo otvori rasprava povodom primedbi koje su gradjani imali na Generalni urbanistički plan Novog Sada."Ove nemile scene nasilja predstavljaju posledicu apsolutnog odsustva sluha ove vlasti za potrebe gradjana, imajući u vidu da nijedna primedba gradjana na Generalni urbanistički plan Novog Sada nije usvojena, a bilo ih je više od 12.000. Naime, jedini zahtev gradjana danas je bio da iskoriste svoje zakonom predvidjeno pravo da prisustvuju predmetnoj sednici, kao i da se obrate povodom GUP-a, što im demonstracijama sile nije onemogućeno", naveo je Bogićević.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Novi DSS: Moramo se zapitati kuda ide naše društvo

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jul.2022

Gradski odbor Nove demokratske stranke Srbije u Novom Sadu saopštio je večeras da se nakon današnjih ružnih slika ispred zgrade Skupštine Vojvodine "moramo zapitati kuda ide naše društvo i zašto se nemile scene kao što je bila ona sa batinanjem protestanata na mostu u Šapcu ponavljaju".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.