Nova pucnjava u američkoj školi: Dečak (12) kratežom ranio dvoje učenika, jedna žrtva u kritičnom stanju

Izvor: Blic, 15.Jan.2014, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova pucnjava u američkoj školi: Dečak (12) kratežom ranio dvoje učenika, jedna žrtva u kritičnom stanju

U SAD se dogodila nova đačka pucnjava - ovoga puta je 12-godišnji dečak u školi u gradu Rosvelu u Novom Meksiku ranio dvoje učenika, svojih drugova, pre nego što ga je jedan od nastavnika nagovorio da spusti sačmaricu sa skraćenom cevi.

Pucnjava je započela juče pre početka nastave i to u školskoj sportskoj sali.

Dvoje ranjenih je helikopterom iz škole Barendo prebačeno u bolnicu u 150 kilometara udaljeni Labok, ali jedan je dečak i dalje kritično. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Policija je objavila kako je dečak koji je otvorio vatru u pritvoru, a lokalni mediji javljaju kako je na psihijatrijskom promatranju. Njegov identitet nije još otkriven, na zahtev roditelja.

Ranjen je 11-godišnji dečak, koji je i dalje kritično zbog ozbiljnih povreda na vratu i glavi, dok je 13-godišnja devojčica, koja je ranjena u rame, stabilno.

Dječak je sačmaricu u školu uneo skrivajući je u torbi, a iako policija nije komentarisala moguće motive, neslužbene informacije govore kako je meta bio upravo ranjeni dečak.

Kako kažu svedoci, naoružani učenik je ušao u školu, izvadio sačmaricu i otvorio vatru. Odmah je dojurio nastavnik Džon Masterson, koji je srećom deset sekundi kasnije uzeo oružje, a u pomoć mu je stigao i policajac Geri Smit koji je upravo dovezao svoje dete u školu.

Navodno je dan ranije 12-godišnjak upozoravao neku djecu da ne dolaze u školu.

Ovo je druga pucnjava u američkoj školi poslednjih nekoliko meseci: u oktobru je takođe 12-godišnjak otvorio vatru na svoje vršnjaake u gradu Sparksu u Nevadi, ubivši nastavnika i ranivši dvoje učenika pre nego što si je oduzeo život.

Grad Rosel sa oko 48.000 stanovnika, najpoznatiji je po svojoj navodnoj vezi sa vanzemaljcima – upravo je u okolinu Rosvlla navodnio 1947. pao jedan NLO.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NOVA PUCNJAVA U SAD: Osnovac sačmarom ranio dva đaka (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 15.Jan.2014

Pucnjava se dogodila pre početka nastave u školi u Rozvelu kada je učenik iz sačmare upucao devojčicu (13) i dečaka (12) koji se nalazi u kritičnom stanju. Napadač je pušku sakrio u ranac i uneo je u školu

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.