Nova prevara telefonom, prevaranti sve domišljatiji

Izvor: N1 televizija, 02.Sep.2017, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova prevara telefonom, prevaranti sve domišljatiji

Telefonske prevare su pojava koja hara već neko vreme, prevaranti su sve domišljatiji, dok su prevare sve opasnije.

Strani mediji sada upozoravaju na novu opasnost – prevaru koja funkcioniše tako da vam poziv dođe s nepoznatog broja nakon čega glas sa druge strane upita – "Can you hear me?", odnosno 'Da li me čujete?

Poenta je da hakeri snime vaš glas i odgovor 'Yes', odnosno 'Da', kako bi posle mogli da ga koriste pri kupovini i finansijskim transakcijama >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u tuđe ime, piše Tportal.

Ovi takozvani glasovni potpisi upotrebljavaju se u kompanijama koje od klijenata traže glasovnu potvrdu promene računa ili novčanih transfera. Iako su kod nas ovakve prevare retke, važno je imati na umu ovu situaciju jer je pitanje vremena kada će se slični pokušaji pojaviti.

Kako izbeći ovaj scenario?

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Nova vrsta telefonske prevare

Izvor: Radio 021, 03.Sep.2017, 07:52

Telefonske prevare su pojava koja hara već neko vreme, prevaranti su sve domišljatiji, dok su prevare sve opasnije...Strani mediji sada upozoravaju na novu opasnost – prevaru koja funkcioniše tako da vam poziv dođe s nepoznatog broja nakon čega glas sa druge strane upita – "Can you hear me?",...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.