Nova prevara: Oprezno sa ovakvim mejlovima, možete postati saučesnik u krađi! (FOTO)

Izvor: S media, 06.Nov.2012, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova prevara: Oprezno sa ovakvim mejlovima, možete postati saučesnik u krađi! (FOTO)

Verovatno ste već imali prilike da dobijate lažne mejlove od internet prevaranata. Svi oni nastoje da vas putem takvih mejlova navedu na otkrivanje vaših lozinki, digitalnih identiteta i na kraju da dođu do vašeg novca.

Ukoliko ste obazriviji i upoznati sa njihovim načinom rada, često možete i sami prepoznati prevaru i ne odreagovati na nju. Međutim, ponekad možete dobiti i krajnje legitimni mejl, ali prosleđen od strane prevaranata.

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << U ovom slučaju legitiman mejl zvuči kao pogrešna reč, ali evo o čemu se radi. U takvim mejlovima vama se predlaže neka kriminalna radnja – ali ne da budete u poziciji žrtve, nego da budete u poziciji saradnika/saizvršioca:

Ovi mejlovima se ne traži otkrivanje vaših ličnih informacija kako bi dalje bile ukradene, nego vam se nudi da od njih kupite mogućnost kako bi VI dalje mogli da ih koristite u krađi od drugih:

U ovom slučaju, niko od vas ne zahteva da otkrijete ko ste vi. Zapravo, verovatno je po njih i sigurnije da ne znaju ko je kupac njihove usluge.

Možda zvuči kao “dobra ideja” ali to svakako nije. Dobijena krajnja korist svakako nije ekvivalent posledicama koje nosi. Sa druge strane, koliko god da vam ovom prilikom “garantuju” online anonimnost, budite sigurni da tu garancije nema. Putem dobrih skenera uvek mogu doći do vas, ili drugi prevaranti ili policija.

(S media/personalmag.rs)

Foto: Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.