Nova prepreka u odnosima BG - ZG

Izvor: OkRadio.rs, 29.Jul.2016, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova prepreka u odnosima BG - ZG

Beograd -- Poništavanje presude Branimiru Glavašu za ratne zločine devedsetih u Osijeku ponovo je uzdrmalo odnose Beograda i Zagreba. Na sve to, nadovezalo se odbijanje srpske ambasadorke u Zagrebu da, zbog neprimerenog rečnika, prihvati protestnu notu Hrvatske. Selotejp i Garaža biće reči koje će se ponovo izgovarati u sudnicama Hrvatske jer je prvobitna presuda Branimiru Glavašu za zločine u ovim akcijama u Osijeku - oborena zbog proceduralnih problema. "Presuda je za mene zadovoljavajuća jer stvara kvalitetnu osnovu da u ponovljenoj fazi postupka pred Županijskim sudom, izađem kao pobednik i skinem sa sebe stigmu ratnog zločinca", kaže Glavaš.

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Slučaj Glavaš, još jedan zločin bez kazne?

Izvor: RTS, 29.Jul.2016

U jeku rata saopštenjima između Beograda i Zagreba, hrvatski Vrhovni sud doneo odluku o poništenju presude Branimiru Glavašu za ratne zločine nad Srbima. Nameće se pitanje koji je to po redu zločin počinjen nad Srbima u Hrvatskoj bez adekvatnog epiloga. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.