Nova pozorišna sezona u Šapcu

Izvor: RTS, 28.Sep.2017, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova pozorišna sezona u Šapcu

U Šapcu, 73. pozorišna sezona, biće u znaku premijera i saradnje sa velikim rediteljskim imenima. Počeće 13. revijom "Teatar na pravom putu" u oviru koje će biti izvedena premijera predstave "Mata Hari" Ide Jović u režiji Snežane Udicki.
Šabačka "Mata Hari" je drugačija, jer donosi publici nova saznanja o poznatoj plesačici, kurtizani i kontoverznoj špijunki. Spisateljica Ida Jović, kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je ovo prvi tekst i praizvedba u Šabačkom pozorištu, otkriva da je ova opasna žena zapravo bila žrtva  društva tokom Prvog svetskog rata.

"Otkrivamo Margaret Zele, pre nego što je postala Mata Hari, a to je njen privatan život, odnosno šta je nateralo da postane to što jeste. Dakle, ljubav prema detetu, beskrupuloznost muža koji joj nakon razvoda oduzima dete", kaže Snežana Udicki, rediteljka predstave.
Da se i posle sto godina posle njene smrti, položaj žene suštinski nije promenio, uz odličan scenski pokret, u ulozi Margaret Zele, dočarava mlada glumica, Jovana Pantić.
"Jeste jako kompleksan lik, težak, ali mislim da sam se snašla, videćete!", kaže Jovana Pantić u glavnoj ulozi.
Osim ove premijere, u novoj sezoni šabački ansambl ambiciozno najavljuje nove poduhvate, u nameri da očuva stečeni renome.
"Očekujemo Nikitu Milivojevića pri kraju ove godine , početkom sledeće, koji će verovatno raditi nekog Šekspira. Zovem u goste iskusnog reditelja i pozorišnog čoveka iz Bosne i Hercegovine, iz sarajeva, Gradimira Gojera", kaže  Zoran Karajić, direktor Šabačkog pozorišta.
Ove godine biće mesta i za mlade reditelje, a već 13.put Pozorišna revija pravi je uvod za bogatu sezonu.
Šabačka publika na početku 73. sezone imaće priliku da vidi devet ostvarenja domaćih pozorišta, ali i predstavu Akademskog teatra ruske drame i prvi put Čehova na japanskom u izvođenju Pozorišne kompanije iz Tokija.
Prvog oktobra, reviju otvara "Rubište" u izvođenju domaćina i režiji Kokana Mladenovića, kome će biti uručena nagrada za poseban doprinos pozorišnom stvaralaštvu.
rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269



 



Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Teatar na pravom putu": Revija predstava i premijera "Mate Hari" u Šabačkom pozorištu

Izvor: Blic, 29.Sep.2017, 15:18

Šabačko pozorište, pod sloganom "Teatar na pravom putu", najavljuje 13. reviju pozorišnih predstava...Posebnost u programu, koji se odvija od 1. do 9. oktobra, je premijera predstave "Mata Hari" Ide Jović u režiji Snežane Udicki i produkciji Šabačkog pozorišta, na programu 6. oktobra...- Na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.