Nova plovidba Bele lađe

Izvor: RTS, 17.Jan.2010, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova plovidba "Bele lađe"

Na Prvom programu RTS-a počelo emitovanje četvrtog ciklusa popularne domaće serije "Bela lađa", u produkciji RTS-a i "Košutnjak filma". Serija ne pogađa samo vlast, već i opoziciju, građane, birače i sve nas, kaže autor Siniša Pavić.

Od nedelje, 17. januara, na prvom programu RTS-a, od 20.10 časova počelo je emitovanje četvrtog ciklusa popularne domaće serije "Bela lađa", autora Siniše Pavića, u produkciji Radio-televizije Srbije i "Košutnjak filma".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Šesnaest novih epizoda doneće i nove dogodovštine Srećka Šojića i ostalih likova serije.

Autor serije Siniša Pavić rekao je za RTS da se serija "Bela lađa" ne bavi brojnim vrlinama jednog naroda.

"U seriji neće biti emocija, pozitivnih likova, dobrih gestova i ljubavi. Iako je serija satirična, ona ne pogađa samo vlast, već i opoziciju, građane, birače i sve nas", kaže Pavić.

"Belu lađu čini posebnom to što u seriji nema nijednog pozitivnog lika. Jedini pozitivni lik u seriji je smeh, a glavni lik je osoba koja nema nijednu pozitivnu osobinu i demonstrira ono što je suština naših tegoba, a to je - da je mana postala ne prepreka, već preporuka za uspeh u društvu", rekao je Pavić za Dnevnik.

Šojić će "iz katastrofe u katastrofu" dobijati samo na rejtingu, kaže autor Pavić.

Večiti gubitnik Blaško Pantić sa uspehom će se okušati u političkoj borbi, a u novih 16 epizoda gledaoci će videti šta sve donosi ovdašnja politička scena, na kojoj prevremeni izbori, izgleda, donose mnoga iznenađenja.

Predizborna kampanja izaziva turbulencije i raskole u skoro svim političkim strankama.

Tihomir Stojković Špic, po nalogu tajkuna Alamunje i uz njegovu finansijsku pomoć, pokušava da izazove raskol u Stranci Zdravog Razuma.

Na nagovor tajkuna Soldatovića, Šojić organizuje slavu na koju će pozvati ambasadora velike strane sile. Međutim, sveštenik koji je došao u Šojićevu kuću njegov je stari školski drug.

Junaci "Bele lađe" su: Milan-Lane Gutović, Petar Kralj, Ljiljana Dragutinović, Predrag Smiljković, Nenad Jezdić, Mina Lazarević, Predrag Ejdus, Dušan Golumbovski, Dubravka Mijatović, Nebojša Ilić, Eva Ras, Aleksandar Srećković i drugi.

Scenario je napisao Siniša Pavić, saradnik na scenariju je Ljiljana Pavić, scenograf Zorica Čobanović, kostimograf Emilija Kovačević, kompozitor Vojkan Borisavljević, izvršni producent Zoran Janković, urednik Slobodan Terzić, a reditelji Mihailo Vukobratović i Ivan Stefanović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.