Nova ostavka na RTV

Izvor: B92, 17.Maj.2016, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova ostavka na RTV

Novi Sad -- Upravni odbor TV saopštio je da je na sednici konstatovao ostavku koju je podnela glavna i odgovorna urednica prvog programa televizije Marjana Jović.

U saopštenju se navodi da je na mesto vršioca dužnosti glavnog i odgovornog urednika prvog programa RTV imenovana Nada Kalkan, kako se dodaje, diplomirana politikološkinja, dugogodišnja novinarka i urednica na tom mediju.

Upravni odbor je doneo i odluku o raspisivanju konkursa za izbor novog glavnog i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odgovornog urednika prvog programa televizije Radio-televizije Vojvodine.

"Članovi upravnog odbora zahvalili su se Marjani Jović na dosadašnjem angažovanju i poželeli joj uspešan dalji rad", navodi se u saopštenju.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašin Obradović napisao je na svom Tviter profilu da su se danas na RTV rešenja novinarima o raspoređivanju na nova radna mesta bukvalno uručivala na hodniku.

On je, odgovarajući na pitanja, naveo da je nezvanično smenjeno sedam urednika, uglavnom u informativnom programu.

"Sutra će se znati više detalja", dodao je Obradović.

UO RTV je nedavno smenio programskog direktora RTV Slobodana Arežinu, koji je izjavio da je smena politički pritisak.

Nekoliko dana nakon toga ostavku na svoju funkciju dao je generalni direktor RTV Srđan Mihajlović, koji je u pisanoj izjavi naveo da je procenio da je "u interesu RTV-a" da se povuče sa tog mesta.

Javnosti su se obratili i novinari i urednici RTV, koji su u izrazili zabrinutost da bi nagle i nejasno obrazložene kadrovske promene u RTV-u mogle da naruše teško stečeni ugled pokrajinskog javnog servisa i poverenje građana.

U otvorenom pismu javnosti više od četrdeset novinara i urednika RTV-a poručili su da žele da sačuvaju atmosferu u kojoj će moći da nastave da rade oslobođeni političkih pritisaka.

"Jedino tako će RTV moći profesionalno i odgovorno da nastavi da obavlja ulogu prokrajinskog javnog servisa", ocenili su oni.

Programski savet Radio-televizije Vojvodine saopštio je u ponedeljak da je dosadašnji upravljački tim tog pokrajinskog javnog medijskog servisa radio dobro.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RTV Konstatovana ostavka glavne i odgovorne urednice Marjane Jović

Izvor: Blic, 17.Maj.2016

Upravni odbor Radio-televizije Vojvodine danas je konstatovao ostavku glavne i odgovorne urednice Prvog programa televizije Marjane Jović, saopštila je Služba za odnose sa javnošću tog javnog medijskog servisa...Na mesto vršioca dužnosti glavnog i odgovornog urednika prvog programa televizije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.