Nova novčanica od 20 evra u opticaju u novembru

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Okt.2015, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova novčanica od 20 evra u opticaju u novembru

SARAJEVO - Nova novčanica od 20 evra naći će se u opticaju od novembra.

Kako navode njemački mediji, druga generacija novčanica evra trebala bi biti mnogo sigurnija i trajnija.

U Evropskoj centralnoj banci (ECB) smatraju kako će uz nove sigurnosne oznake biti mnogo teže krivotvoriti novčanicu. Nova banknota je osvježenog dizajna i unaprijeđenih sigurnosnih karakteristika kako bi se maksimalno spriječila mogućnost falsifikovanja.

Prije uvođenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nove novčanice, preporučuje se da bankomati i kase budu podešeni i za ovu novčanicu kako se ne bi pojavili problemi u bankarskom sistemu.

Plava novčanica od 20 evra, veličine 133 x 72 mm, izrađena je u gotskom stilu. ECB i nacionalne centralne banke zemalja evrozone postepeno će puštati u opticaj novu novčanicu.

Evropska Centralna banka je u februaru ove godine predstavila novu novčanicu od 20 evra. Poslije novčanice od pet evra u maju 2013. godine i novčanice od 10 evra u septembru 2014. godine, ovo je treća banknota iz serije "Evropa".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Nova novčanica od 20 evra u opticaju u novembru

Izvor: Capital.ba, 22.Okt.2015

SARAJEVO, Nova novčanica od 20 evra naći će se u opticaju od novembra. Kako navode njemački mediji, druga generacija novčanica evra trebala bi biti mnogo sigurnija i trajnija. U Evropskoj centralnoj banci (ECB) smatraju kako će uz nove sigurnosne oznake biti mnogo teže falsifikovati novčanicu....

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.