Nova najava RHMZ: Evo gde je u Srbiji moguć sneg

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 17:58

Nova najava RHMZ: Evo gde je u Srbiji moguć sneg

Beograd -- Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je na svom sajtu novu najavu.

U njoj se navodi da se u nekim delovima zemlje može očekivati sneg.

"Umereno do potpuno oblačno, u jugozapadnoj i jugoistočnoj Srbiji ponegde sa slabom kišom, na Kopaoniku provejavanje snega", navodi se na sajtu RHMZ-a.

U Srbiji će sutra na severu i zapadu biti promenljivo oblačno, pre podne sa sunčanim intervalima, a u ostalim predelima umereno do potpuno oblačno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mestimično sa slabom kratkotrajnom kišom i na visokim planinama uz provejavanje snega.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sutrašnja najniža temperatura biće od -1 do 6, najviša od 10 do 14 stepeni.

Uveče u svim krajevima razvedravanje. Duvaće slab do umeren, na planinama istočne Srbije kratkotrajno i jak zapadni i severozapadni vetar, uveče u skretanju na jugozapadni i južni.

I u Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno. Vetar slab, zapadni i severozapadni, uveče u skretanju na jugozapadni i južni. Najniža temperatura od 4 do 6, najviša oko 13 stepeni.

I u glavnom gradu sutra uveče se očekuje razvedravanje.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do srede 28. februara biće promenljivo oblačno i osetno toplije uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, koji će na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno dostizati i olujne udare.

Padavine se očekuju za vikend, kao i početkom naredne sedmice, kada će i temperatura biti u postepenom padu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.