Nova nada u Slovačkoj

Izvor: Vesti-online.com, 30.Dec.2018, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova nada u Slovačkoj

Deo donacije od 200 dolara plemenite Rajke Tarlać iz Sidneja i njenih humanih prijatelja je protekle nedelje stigao i na adresu Ljiljane Terzić iz Beograda, majke teško bolesne Monike (33), koja je od porođaja punih osam godina u stanju budne kome (minimalnog stanja svesti).

- Neizmernu zahvalnost dugujem gospođi Rajki Tarlać, toj velikoj duši, koja nam bar jednim delom olakša tešku postojeću situaciju u borbi za izlečenjem moje Mone. Njoj i njenim divnim prijateljima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << želimo srećne predstojeće praznike i svaku blagodat od Boga. Ovaj dar ćemo sačuvati za predstojeću rehabilitaciju u Slovačkoj za koju će nam biti potrebno oko 8.000 evra, koje sami ne možemo da obezbedimo - rekla je Ljiljana Terzić, koja svojom skromnom platom ne može podmiriti potrebe svoje bolesne ćerke i unuke.

Znaju to dobro i naši humani zemljaci poput Rajke, koji su imali razumevanja za situaciju u kojoj se nalaze i čija im je pomoć uvek stizala u pravom trenutku.

- Iskoristila bih ovu priliku da naše humane zemljake još jednom zamolim za pomoć kako bih prikupila sredstva za njeno lečenje u Slovačkom medicinskom centru Adeli. Tu bi joj pomogli da posle osam godina ispravi noge, koje su sada u zgrčenom položaju, a time bi znatno poboljšana cirkulacija omogućila bolji protok krvi i kiseonika ka mozgu što bi joj pomoglo u ozdravljenju. Ispravljanjem nogu omogućava se veći broj vežbi, tačnije vertikalizacija, da može da se ispravi i stoji što bi bio veliki pomak - rekla je Ljiljana, hrabra majka i baka.

Nema odustajanja

- Monina ćerka Helena i ja smo sve svoje nade položili u ovu rehabilitaciju. Od Monikinog oporavka ne odustajemo, jer pomaka u njenom ozdravljenju ima, što je najvažnije. Iskreno se nadamo i da ćemo još jednom naići na podršku dobrih ljudi jer naša Mona nema drugu opciju - iskreno će Ljiljana sa kojom možete stupiti u kontakt na telefon: +381 63 477 706 i dogovoriti se o načinu dostave pomoći.

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.