Nova kuća za Niniće

Izvor: RTS, 28.Avg.2013, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova kuća za Niniće

Andreja, Katarinu i Aleksu Ninić iz Medoševca kod Niša, majka je odavno napustila, a otac im je umro krajem prošle godine. Živeli su u staroj porodičnoj kući, koja je srušena. Trenutno su u privatnom smeštaju, a novu kuću gradi im niška opština Crveni Krst.

Za troje tinejdžera Ninić, bez roditeljskog staranja, niška opština Crveni krst gradi kuću.

Dok je najstariji Aleksa (19) na poslu, Katarina (18) i Andrej (16) došli su da vide kako napreduje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izgradnja njihove nove kuće.

"U jako teškim uslovima živimo. Ja stvarno ne mogu da pričam o tome, to je stvarno teško, ali dobro, izlazili smo na kraj", kaže Katarina Ninić.

Nova kuća niče na mestu straćare u kojoj su živeli. Ciglu po ciglu, grade je ljudi dobre volje, koji su se odazvali ovoj akciji.

"Želimo da pomognemo ovoj deci, da izađemo u susret, da što pre završimo da nas ne uhvati zima, kiša ili sneg. Evo idu već loša vremena, vidite i sami kako radimo", kaže Miroljub Ašimović.

Akciju je organizovala niška opština Crveni Krst, koja je uz pomoć donatora, uspela da obezbedi kompletan materijal za kuću.

Predsednik opštine Crveni Krst Darko Bulatović kaže da će oni dobiti kompletno novu kuću, nameštaj, sanitarije i sve ono što je potrebno.

"Imaće za ovo vreme, dok se kuća gradi, mi smo zajedno sa Centrom za socijalni rad obezbedili da oni žive ovde privatno, i više nema stajanja", dodaje Bulatović.

U kući površine 80 kvadratnih metara, troje tinejdžera dobiće sve, od kašike do televizora, a izgradnja i opremanje biće završeni najkasnije za dva meseca.

rts.nis@rts.rs

+381 18 236-588

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.