Nova knjiga Lidije Ćirić Bez dragi moji

Izvor: Blic, 26.Okt.2017, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova knjiga Lidije Ćirić "Bez dragi moji"

Nakon romana "Rekvijem za jedan dan" i zbirke pesama "Kabanica za suze", Lidija Ćirić obajvila je zbirku priča Bez "Dragi moji” (Solaris, 2017).

Radi se o delu koje na još ogoljenijiji i eksplicitniji način od prva dva njena ostavrenja, oslikava sve emotivne i egzistencijalne uzlete i padove s kojima se suočava žena u srpskom društvu.

"Ukštanje različitih tematskih rukavaca (porodica, žene, muškarci, brak, rat, politika, život u Srbiji pre i posle petog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oktobra, bombardovanje) a nad kojima je uvek natkriljen eros u najogoljenijem vidu, omogućava čitaocu da iz teksta Lidije Ćirić konstruiše stvarnost novu i svoju. To je jedna postmoderna  galerija muškaraca i žena, povest urbane svakodnevice.  To nisu  priče za “laku noć velika deco”, nego priče za “dobro jutro mali ljudi”, priče protiv ustajalog života i licemerja naše epohe, našeg podneblja", napisao je o ovoj knjizi pisac Milivoje Mlađenović.

Preporučujući knjigu Igor Perišić ističe:

"Prividno antifeministkinja, a zapravo postfeministkinja, Lidija Jelisavčić Ćirić u svojim provokativnim pričama ume da žari i pali seksi diskursom, ali i da bude smerna učiteljica porodičnih vrednosti. U svakom slučaju bez pardona, bez kompromisa sa književnim establišmentom, ona udara - kako bi rekao Rambo Amadeus - šakom u (čitalačku) glavu.”

Knjigu priča Bez “dragi moji” objavio je novosadski "Solaris" i na Sajmu knjiga možete je pronaći na njihovom štandu u Hali 1.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.