Nova istraga protiv Stanka Vujanovića

Izvor: RTS, 01.Apr.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova istraga protiv Stanka Vujanovića

Tužilaštvo za ratne zločine podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv Stanka Vujanovića zbog sumnje da je septembra 1991. godine u Vukovaru počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Veće za ratne zločine osudilo ga 12. marta ove godine na 20 godina zbog zločina protiv 200 ratnih zarobljenika na Ovčari i nalazi se u pritvoru.

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine podnelo je zahtev za sprovođenje nove istrage protiv Stanka Vujanovića (49) zbog osnovane sumnje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je 1991. godine u Vukovaru počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva, saopšteno je iz Tužilaštva.

Vujanovića je Veće za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu osudilo 12. marta ove godine na 20 godina zbog zločina protiv 200 ratnih zarobljenika na Ovčari, i nalazi se u pritvoru.

U zahtevu upućenom istražnom sudiji Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu, Tužilaštvo navodi se da je Vujanović kao pripadnik Teritorijalne odbrane Vukovara, tada u sastavu Jugoslovenske narodne armine , sa nepoznatim naoružanim muškarcem 14. septembra 1991. godine u podrumu kuće porodice Sever lišio života četiri osobe i teško povredio jednu ženu.

Sa više hitaca iz vatrenog oružja lišio je života Ivana Severa i Adama Luketića, dok su Ruža Luketić i Marija Kotreba podlegle povredama od rasprsnutih delova bombi koju je bacilo nepoznati muškarac, a tom prilikom, Blaženka Sever je zadobila teške telesne povrede, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.