Nova hapšenja u Resavici zbog primanja mita

Izvor: Mondo, 02.Feb.2015, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova hapšenja u Resavici zbog primanja mita

Policija je daljim proverama poslovanja preduzeća "Podzemna eksploatacija uglja Resavica" uhapsila odgovorno lice u tom rudniku V.J. zbog sumnje da je primo mito, saopštio je MUP

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ilustracija

Osumnjičeni je uhapšen po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je primajući mito "pribavio protivpravnu imovinsku korist veću od 7.000 evra i građevinski materijal vredan 380.395 dinara".

U nastavku >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << akcije na suzbijanju korupcije u javnim preduzećima, pored V. J, "krivična prijava biće podneta i protiv još dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo davanje mita".

"Postoje osnovi sumnje da je V. J. tokom 2014. zahtevao da se po osnovu odobrene i obavljene isporuke uglja privredenom društvu u kome je jedan osumnjičeni za davanje mita bio odgovorno lice, njemu kao nagrada isplati iznos od tri evra po toni isporučenog uglja", navodi MUP.

Navodi se i da je "po tom osnovu osumnjičeni primio je 7.000 evra, a da je novac preuzimao u svojoj kancelariji, ugostiteljskim objektima ili parkinzima".

U saopštenju se navodi i da je "po istom osnovu V. J. od osumnjičenog za davanje mita, dobio građevinski materijal u vrednosti od 50.000 dinara, koji je prevežen na njegov plac u blizini Paraćina".

"Postoje osnovi sumnje da je V. J. od drugog osumnjičenog za davanje mita, na isti način, u maju prošle godine, preuzeo 48.000 dinara, od čega je 24.000 zadržao za sebe, a ostatak predao ranije uhapšenom odgovornom licu JP PEU 'Resavica' V. M", dodaje MUP.

Sumnja se i "da je V. J. i od drugog osumnjičenog za davanje mita primo građevinski materijal vrednosti 330.395 dinara".

Policija je uhapsila generalnog direktora javnog preduzeća "Podzemna eksploatacija uglja u Resavici" Vladana Miloševića, koji je i član Glavnog odbora SNS i još jednu osobu iz Beograda, zbog sumnje da su primali i davali mito, saopštio je 27. januara ministar unutrašnjih poslova Nebosjsa Stefanović.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.