Nova hapšenja SMS mafije

Izvor: Mondo, 27.Nov.2012, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova hapšenja SMS mafije

Policija privela 18 osoba, koje se sumnjiče da su malverzacijama sa SMS porukama u nagradnim igrama pribavili korist od preko 15 miliona evra.

ilustracija(Guliver/Getty Images)

U policijskoj akciji "Graham", privedeno je 18 osoba, koje se sumnjiče da su malverzacijama sa SMS porukama u nagradnim igrama pribavili korist od preko 15 miliona evra, saznaje RTS.

Građane su oštetili za 35 miliona evra.

Oni se sumnjiče za udruživanje u krivičnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << delu: prevara, pranje novca i neovlašćeno korišćenje autorskog dela.

Mediji su već najavili ovo hapšenje a kao organizatora nagradnih igara navode preduzeće ”Fonlider“.

"Fonlider“ je organizator je gotovo svih kvizova i nagradnih igara koji se emituju na svim televizijama, a za koje gledaoci šalju SMS -ove, ali je mahom zadužen i za takozvano prebrojavanje glasova publike u većini emisija na našim televizijama, piše "Alo."

Pored komercijalnih medija, i javni servis, na kojem su takođe svi kvizovi i igre u organizaciji ”Fonlidera“, svojevremeno ih je angažovao čak i za prebrojavanje SMS glasova koji su gledaoci slali tokom polufinalne i finalne većeri prilikom izbora predstavnika za ”Evrosong“, a ova firma je zadužena i za nagradne igre tipa ”licitiraj.”

Zbog sličnih mahinacija i u martu 2010. uhapšena je grupa koja je dobila naziv SMS mafija, koja je koristeći kompjuterske programe i mobilne telefone uticala na ishode nagradnih igara na RTS -u i ”Pinku“, a potom uz simboličnu nadoknadu slala ljude koji su glumili srećne dobitnike i preuzimali nagrade koje su potom preprodavane.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.