Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2013, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova eksplozija u Zagrebu

ZAGREB -

Nakon noćašnje eksplozije na centralnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića, u kojoj nije bilo povređenih ni materijalne štete - osim malog oštećenja ploče i jednog oštećenog stakla, policija vrši uviđaj.

Po rečima načelnika zagrebačke policije Gorana Burušića, za sada se ne zna šta je eksplodiralo, da li eksplozivni uređaj ili pirotehnika.

"Izuzeli smo tragove i čekamo nalaze veštačenja", rekao je i dodao da su prvu informaciju o eksploziji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dobili od policajca koji se našao u zoni eksplozije.

Policija prikuplja snimke s kontrolnih kamera i pregledava ih, a građani se pozivaju ad, ako su šta primetili, jave policiji.

Policija je razgovarala s ljudima koji su se u vreme eksplozije zatekli oko Trga, ali im nisu mogli reči ništa novo.

Ovo je treća noćna eksplozija u Zagrebu u posljednjih pola meseca.

Prva se desila 9. januara na železničkoj pruzi kod stanice Podsused u zapadnom kvartu grada, a druga na autobusnoj stanici u susednom kvartu Stenjevec.

Materijalna šteta je mala, a u drugoj eksploziji povređen je 53. godišnji Vojislav Blažević koji je i jedina žrtva tih eksplozija. On je pritvoren kao osumnjičeni za postavljanje tih eksploziva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.