Nova diplomatska borba za Kosovo

Izvor: RTS, 10.Apr.2009, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova diplomatska borba za Kosovo

Naredne nedelje počinje nova faza diplomatske aktivnosti vezane za Kosovo, koja podrazumeva i početak procesa pred Međunarodnim sudom pravde 17. aprila, rekao šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić rekao je da je predstojeća nedelja važna za zemlju, jer počinje nova faza diplomatske aktivnosti vezane za Kosovo, koja podrazumeva i početak procesa pred Međunarodnim sudom pravde 17. aprila. 

Jeremić je novinarima u Kragujevcu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao da će narednu sedmicu obeležiti izuzetna diplomatska aktivnost, jer se uoči početka postupka pred sudom završava proces prikupljanja mišljenja raznih zemalja o pitanju Kosova.

"Bićemo izuzetno aktivni ne bi li pribavili što je moguće više mišljenja raznih zemalja koje dele naše gledište i koriste sličnu argumentaciju", rekao je Jeremić i dodao da će ta mišljenja biti predata Međunarodnom sudu pravde.

Jeremić je naveo da očuvanje suvereniteta i integritete Srbije ostaje prioritet Vlade i od njega se neće odustati. 

"To, međutim, ne znači da sva svoja sredstva, resurse, vreme, energiju i snagu nećemo posvetiti i tome da građani Srbije ne osećaju posledice krize na način na koji osećaju građani zemalja u regionu", rekao je Jeremić.

Ministar kaže da je zadatak Ministarstva da sve spoljnopolitičke prioritete stavi u takvu vrstu balansa da jedan ne ugrožava neki drugi.

"Kada je reč o našim spoljnopolitičkim odnosima i prioritetima mi imamo određene probleme koji ostaju", rekao je Jeremić.

Jeremić je održao predavanje studentima kragujevačkog Univerziteta i učenicima Prve kragujevačke gimnazije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova faza diplomatske borbe za Kosovo

Izvor: NaDlanu.com, 10.Apr.2009

KRAGUJEVAC, 10. aprila 2009. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić najavio je u petak da naredne nedelje počinje nova faza diplomatske aktivnosti vezane za Kosovo, koja podrazumeva i početak procesa pred Međunarodnim sudom pravde 17. aprila. Jeremić je novinarima u Kragujevcu rekao da...

Nastavak na NaDlanu.com...

Jeremić: "Počinje nova faza aktivnosti u vezi s Kosovom"

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Apr.2009

Ministar vanjskih poslova Srbije, Vuk Jeremić najavio je danas da naredne sedmice počinje nova faza diplomatske aktivnosti vezane za Kosovo, koja podrazumijeva i početak procesa pred Medjunarodnim sudom pravde 17. aprila. "Bićemo izuzetno aktivn ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.