Nova briga za Čačane: Vazduh

Izvor: B92, 05.Jun.2021, 12:59

Nova briga za Čačane: Vazduh

Nakon serije eksplozija u vojnoj fabrici "Sloboda" stanovnici ovog grada sada strahuju da li je ovaj akcident ostavio posledice na kvalitet vazduha.

"Vršimo redovna merenja na dva merna mesta u našem gradu i odmah smo nakon tog akcidenta dostavili uzorke u laboratiriju kako bi sagledaali šta su naši aparati registrovali u prethodna 24 sata. Rezultati su pokazali da nema odstupanja u koncentracijama zagađujućih materija", rekla je za RINU dr Milka Levajac iz ZZJZ u Čačku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Merna mesta u Čačku su fiksna, nalaze se na nekoliko kilometara udaljenosti od kompanije Sloboda gde se desila havarija.

"Nisu evidinetirane nikakve promene u odnosu na period pre ekplozija. Nije bilo ograničenja za aktivnosti na otvorenom za zdravu, osim za izrazito osetljivu populaciju. Mi redovno vršimo svakodonevna merenja, a sve informacije o kvalitetu vazduha građanima su dostupe na našem sajtu", rekla je dr Levajac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nakon brojnih eksplozija - Čačani strahuju od zagađenog vazduha VIDEO

Izvor: B92, 05.Jun.2021

Nakon serije eksplozija u vojnoj fabrici Sloboda u Čačku i straha za život, stanovnici ovog grada sada strahuju da li je ovaj akcident ostavio posledice na kvalitet vazduha..."Vršimo redovna merenja na dva merna mesta u našem gradu i odmah smo nakon tog akcidenta dostavili uzorke u laboratiriju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.