Nova avio-linija sa niškog aerodroma

Izvor: RTS, 22.Avg.2016, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova avio-linija sa niškog aerodroma

Proteklog vikenda sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" uspostavljena je nova linija za Dortmund. To je peta redovna linija sa niškog aerodroma, a još jedna avio-kompanija najavljuje letove iz tog grada.
Prvi avion iz Dortmunda dočekan je na niškom aerodromu vodenim topovima. A da za tu destinaciju, na kojoj će se leteti utorkom i subotom, ima interesovanja potvrđuje podatak da je već prvi let >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u oba smera bio gotovo popunjen.

"Iz Dortmunda sam, roditelji su mi u Nišu. Prezadovoljan sam ovom linijom. Ranije sam leteo do Beograda ili Skoplja. – Dva puta sam letela iz Beograda, nezgodno je jer se celu noć putuje kombijem do Beograda. – Do sada sam putovala autobusom. – Ovo je potrebno gradu", kažu putnici.
Ovo je peta destinacija do koje sa niškog aerodroma leti mađarska niskotarifna avio-kompanija "Vizer". Do kraja godine samo na ovoj liniji očekuje se 10.000 putnika, a najavljuju se i novi letovi sa niškog aerodroma.
"U narednom periodu očekujemo još jednu, najveću svetsku lou kost kompaniju 'Rajaner'. Već 4. septembra kreće nova linija – ka Berlinu. To je tražena linija od naših putnika", kaže Vladica Đurđanović, direktor Aerodroma "Konstantin Veliki" Niš.
Uz već uspostavljene i najavljene letove, niški aerodrom praktično oživljava, za razliku od prethodnih nekoliko godina, kada je Grad izdvajao velika sredsta da bi to preduzeće opstalo.
"Očekujemo sledeće godine 300.000 putnika, i mogli bismo da kažemo da će to preduzeće funkcionisati bez opterećenja gradskog budžeta", kaže Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.
Očekuje se da će redovan avio-sabraćaj ka evropskim destinacijama lakše opredeliti potencijalne investitore da posluju u tom delu Srbije i doprineti razvoju privrede i turizma tog kraja.
rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.