Nova ambasadorka SAD stigla u Srbiju

Izvor: RTS, 22.Jan.2010, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova ambasadorka SAD stigla u Srbiju

Meri Vorlik, nova ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, istakla je u Beogradu da će učiniti sve u cilju jačanja srpsko-američke saradnje.

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Meri Vorlik doputovala je u Beograd, saopštila je američka ambasada u Beogradu.

U prvoj izjavi za srpske medije, Vorlikova je istakla da će sve učiniti u cilju jačanja srpsko- američke saradnje.

Interesantno je da je i njen suprug Džejms Vorlik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << doputovao u Sofiju da preuzme dužnost ambasadora u susednoj Bugarskoj.

"Čast mi je da preuzmem dužnost ambasadora SAD u Republici Srbiji. Naše dve zemlje imaju dugu tradiciju uzajamnog prijateljstva i moja namera je, da zajedno s kolegama u Beogradu i Vašingtonu, učinim sve što je u mojoj moći da ojačam naše bilateralne odnose", rekla je Vorlikova.

"Radujem se saradnji sa demokratskom vladom Srbije sa ciljem da se ostvare težnje naroda Srbije za većim ekonomskim napretkom, priključenjem Evropskoj uniji i preuzimanjem uloge konstruktivnog lidera u regionu", istakla je Meri Vorlik.

Do maja 2009. godine Vorlikova je bila vršilac dužnosti zamenika pomoćnika sekretara odbrane za Rusiju, Ukrajinu i Evroaziju.

Od 2001. do 2004. obavljala je dužnost ministra-savetnika za ekonomska pitanja u američkoj ambasadi u Moskvi, a pre toga bila je deo konzularnih i ekonomskih misija u ambasadama SAD u Nemačkoj, Filipinima i Bangladešu.

Dosadašnji ambasador SAD u Beogradu bio je Kameron Manter, koji je tu dužnost napustio pre isteka mandata zbog preuzimanja novih diplomatskih poslova u Iraku.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.