Nova Vlada u utorak

Izvor: RTS, 10.Mar.2011, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Vlada u utorak

Srbija bi u utorak mogla da ima novu, efikasniju Vladu, rekla predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović. Poslanici na današnjoj sednici raspravljaju o podnetim amandmanima na predlog o Izmenama zakona o Vladi i ministarstvima.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović rekla je da bi Srbija u utorak mogla da ima novu Vladu Srbije koja će biti efikasnija i koja će svoju energiju usmeriti na poboljšanje života građana.

Slavica Đukić-Dejanović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je, novinarima u parlamentu, rekla da se očekuje da poslanici u ponedeljak počnu raspravu o predlogu premijera Srbije Mirka Cvetkovića o novim ministrima i da bi isto veče Srbija mogla da ima rekonstruisanu Vladu, a odluka o tome trebalo bi da stupi na snagu u utorak. 

Poslanici Skupštine Srbije nastavljaju danas sednicu raspravom o amandmanima na predlog o Izmenama zakona o Vladi i ministarstvima. 

Na jučerašnjoj sednici raspravljalo se o Izmenama zakona o Vladi i Predlogu zakona o ministarstvima, čije je usvajanje neohpodno kako bi se sprovela planirana rekonstrukcija i smanjenje broja resora.

Tokom višečasovne rasprave stranke vladajuće većine najavile su podršku rekonstrukciji Vlade, ističući da će usvajanje predloženih izmena Zakona o Vladi i ministarstvima omogućiti efikasniji rad Vlade.

Opozicione stranke LDP, SRS, DSS, SNS i NS su, ipak, oštro kritikovale predloženu rekonstrukciju, ocenjujući je kao 'farsu i plod trulih kompromisa'.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština o amandmanima na zakone o vladi i ministarstvima

Izvor: Beta, 11.Mar.2011, 01:24

BEOGRAD, 11. marta 2011. (Beta) - Skupština Srbije nastavila je u petak razmatranje amandmana na predložene izmene zakona o vladi i o ministarstvima koje predvidjaju da Vlada Srbije ima 17 resora i 21 člana umesto dosadašnjih 24 resora i 27 clanova...Usvajanje predloženih izmena dva zakona uslov...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.