Izvor: Piplmetar.rs, 11.Jan.2024, 11:30

Nova TCL tehnologija ekrana NXTPAPER 3.0 navodno unapređuje vizuelno zdravlje

Kompanija TCL tvrdi da je njena tehnologija ekrana NXTPAPER sledeće generacije optimizovana za ljude, a ima nekoliko poboljšanja i funkcija dizajniranih da unaprede vizuelno zdravlje. Tako TCL tehnologija ekrana NXTPAPER 3.0 filtrira štetnu plavu svetlost do 61 posto, zadržavajući pritom oštre slike, dok ujedno sadrži optimizacije za čula vida i dodira.
Novu tehnologiju je ozvaničio i najavio TCL u Las Vegasu u okviru CES 2024, a osim pomenutih filtriranja plave svetlosti i zadržavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << oštre slike, ovaj tip ekrana ujedno zadržava i dubok kontrast, žive boje i prirodne pokrete.
Ovo se postiže uključivanjem CPL (Circularly Polarized Light) ekrana, koji simulira „emitovanje – refleksiju – prelamanje” prirodnog svetla, stvarajući vizuelni efekat koji oponaša iskustvo čitanja knjiga pri prirodnom svetlu. To poboljšava izgled CPL ekrana kao papira i pruža dodatnu udobnost za oči.
Što se tiče softvera NXTPAPER displeja, on uključuje pomoćnika za negu očiju koji pomaže korisnicima da razviju zdrave digitalne navike gledanja. Takođe ima podsetnik za odmor koji podstiče korisnike da prave pauze tokom produženog korišćenja i pomaže im u usvajanju popularnog „20 – 20 – 20“ pravila za negu očiju. To znači uzimanje pauze od 20 sekundi svakih 20 minuta i fokusiranje na objekat udaljen 20 stopa. Softver takođe ima funkciju za detekciju lošeg osvetljenja i utvrđivanje prevelike blizine korisnika.

TCL
Vraćajući se na NXTPAPER 3.0, nova tehnologija ima veće stopu osvežavanja i DC Dimming za iskustvo bez treperenja. Takođe dolazi sa poboljšanim adaptivnim temperaturnim režimom boja koji omogućava NXTPAPER ekranu da automatski prilagodi temperaturu boje na osnovu vremena i ambijentalnog svetla za udobno iskustvo gledanja.
NXTPAPER 3.0 tehnologija biće korišćena na NXTPAPER 14 Pro tabletu, TAB 10 NXTPAPER 5G tabletu i TCL pametnim telefonima serije 50, takođe najavljenih na CES-u 2024. godine. Takođe će imati NXTPAPER 3.0 „tri u jedan“ VersaView UI korisnički interfejs optimizovan za različite scenarije.
Prvi od ta tri prikaza biće namenjen za redovnu upotrebu sa podrazumevanim niskim plavim svetlom i bez žutog odsjaja. Drugi prikaz je režim boje papira sa niskim kontrastom za čitanje, a treći je crno-beli režim boje papira sa mastilom za prijatno iskustvo čitanja elektronskih knjiga.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.