Nova Srbija traži semafor

Izvor: RTS, 26.Apr.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Srbija traži semafor

Povodom Nedelje bezbednosti u saobraćaju u beogradskom naselju Braća Jerković podmladak Nove Srbije organizovao performans. Cilj akcije - ukazivanje na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa uz kritike na račun stanja na putevima u zemlji i šestogodišnje rasprave o novom zakonu o bezbednosti u saobraćaju, navode u Novoj Srbiji.

Podmladak Nove Srbije, povodom Nedelje bezbednosti u saobraćaju, organizovao je performans pod nazivom "Od semafor koalicije tražimo semafor" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u beogradskom naselju Braća Jerković.

"Cilj nam je da skrenemo pažnju na to koliko je važno pridržavati se saobraćajnih propisa i ne ugrožavati svoje i tuđe živote", rekla je potpredsednik NS-a Dubravka Filipovski.

Filipovski je ukazala na to da iz dana u dan građani Srbije plaćaju previsoku cenu ljudskim životima, "jer je rasprava o predloženom zakonu o bezbednosti u saobraćaju trajala šest godina, jer je stanje na putevima loše a država putarima duguje 20 milijardi dinara kao i zbog toga što su u Srbiji ključni infrastrukturni projekti obustavljeni".

Filipovski je navela da su u pitanju izgradnja Koridora 10, autoputa Horgoš-Požega, obilaznice oko Beograda, mosta na Adi ciganliji, mosta Zemun-Borča, puta Batočina-Kragujevac.

"Naš cilj je da što pre dođe do izbora na republičkom nivou, a da građani Voždovca, na opštinskim izborima 7. juna kazne vlast koja nije rešavala probleme građana i nije radila u njihovom interesu", rekla je potpredsednica NS-a.

Filipovski je dodala da je podmladak NS-a akciju organizovao na zahtev građana Voždovca, kako bi se ukazalo na nedostatak odgovarajuće signalizacije na raskrsnici u ulici Braće Jerković broj 117, jer su u blizini dve osnovne škole i dva vrtića.

Objasnila je da su građani "više puta pisali peticiju, jer na toj raskrsnici ljudi i deca svakodnevno stradaju".

"Mi smo u ime koalicije DSS-a, NS-a i Narodne partije obećali da ćemo ovaj problem rešiti, ukoliko nam građani ukažu poverenje, odmah posle 7. juna", rekla je Filipovski.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.