Nova Srbija podnela odborničku inicijativu za izgradnju Nacionalnog stadiona (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 03.Nov.2015, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Srbija podnela odborničku inicijativu za izgradnju Nacionalnog stadiona (VIDEO)

Niš ima sve uslove da ovde bude napravljen Nacionalni stadion, čiju je izgradnju najavio premijer Aleksandar Vučić, kažu u stranci Nova Srbija. Oni su podneli odborničku inicijativu graskom veću i skupštini za usvajanje Zaključka kojim se od Vlade Srbije traži da se najavljena investicija realizuje na lokaciji Lozni kalem.
Na lokaciji koju GO Nove Srbije predlaže za izgradnju Nacionalnog stadiona su rešeni pravno-imovinski odnosi, postoji komunalna infrastruktura, a i planski >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << je predviđeno da na ovom mestu budu izgrađeni objekti za sportsko-rekreativne sadržaje. Zato gradsko veće i skupština moraju hitno da reaguju kako bi Zaključak o izgradnji Nacionalnog stadiona što pre otišao u republičku Vladu, pre usvajanja budžeta za sledeću godinu, kažu u Novoj Srbiji. U međuvremenu, pozvaće sve sportske i obrazovne ustanove i nevladine organizacije da utvrde kako bi trebalo da izgleda projekat. U Novoj Srbiji tvrde da bi Nacionalni stadion doprineo razvoju Niša, koji je na saobraćajnim i železničkim koridorima, a ima i međunarodni aerodrom.
U Novoj Srbiji očekuju podršku svih gradskih struktura, pozicije i opozicije.
Nacionalni stadion je investicija vredna 150 miliona evra, a kako kažu u Novoj Srbiji, polovinu ovog novca ulaže organija UEFA.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.